Home Lifestyle Met een traineeship blijven doorleren

Met een traineeship blijven doorleren

441
DELEN
Met een traineeship blijven doorleren

Veel ondernemers stoppen al hun tijd in de product- en dienstverlening aan klanten, en de ontwikkeling van hun onderneming. De wereld verandert echter wel continue. Om ook in de toekomst nog relevante kennis te hebben is het daarom ook belangrijk dat je jezelf blijft doorontwikkelen. Veel ondernemers vinden het moeilijk tijd hiervoor vrij te maken. De tijd die je immers stopt in het volgen van een opleiding, kost tijd waarin je ook geld zou kunnen verdienen. Bovendien is het volgen van een opleiding ook niet gratis. De ideale oplossing voor dit dilemma? Ga een traineeship volgen!

Voorbeeld van een traineeship: data science

Ben je nu al actief als ondernemer in de IT-sector? Of doe je juist iets heel anders, maar zie jij jezelf wel in de toekomst hierin werken? Al jarenlang is er een groot tekort aan mensen in deze sector, en dit wordt naar verwachting alleen nog maar meer. Een voorbeeld van een groeiende business binnen de sector is data science. Al decennialang wordt er gesproken over het belang van data. De kansen die dit biedt worden echter nog lang niet volledig benut. Intussen zien wel steeds meer bedrijven in dat data kan helpen bij het maken van beslissingen en zo het rendement kan vergroten. Wil jij helpen dit te realiseren? Dat is mogelijk met een data science traineeship. Meer weten over deze traineeship? Je leest er alles over op https://www.breinstein.nl/.

De voordelen van een traineeship

De voordelen van een traineeship

Het fijne aan een traineeship, is dat je leert en werkt tegelijkertijd. Dit zal veel ondernemers aanspreken, aangezien zij vaak meer praktisch dan theoretisch ingesteld zijn. Je krijgt een persoonlijk ontwikkelprogramma gecombineerd met een opleiding. En je kunt direct aan de slag bij allerlei interessante opdrachtgevers. Vanaf de eerste dag ontvang je salaris, en je krijgt bovendien direct een vast contract. Zo combineer je inkomsten met de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast kost deze investering in jezelf je geen eigen geld. Een traineeship duurt over het algemeen twee jaar. Ongeveer negentig procent van de tijd ben je aan het werk voor een opdrachtgever. De overige tijd besteed je aan opleidingsdagen en de voorbereiding daarop.

Na afloop van een traineeship, bepaal jezelf wat je gaat doen. Een groot gedeelte krijgt een baan aangeboden. Mocht (weer) in loondienst werken je goed bevallen zijn, dan kun je die baan natuurlijk aannemen. Wil je echter de opgedane kennis en ervaring toch weer als ondernemer gaan toepassen? Dat kan natuurlijk ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here