Home Lifestyle Met een gerust hart uw fiets parkeren

Met een gerust hart uw fiets parkeren

937
DELEN
Met een gerust hart uw fiets parkeren

Wanneer je op de fiets ergens heen gaat, hoop je dat je hem veilig kan wegzetten. Helaas is dit niet altijd het geval. Als je fiets een keer beschadigd raakt omdat je een kleine botsing hebt gehad, of wordt gestolen wanneer je even weg bent, is het toch fijn dat de gemaakte kosten gedekt zijn met een goede fietsverzekering. Er zijn ook verschillende soorten verzekeringen waar je uit kunt kiezen, bijvoorbeeld een diefstalverzekering of een allrisk fietsverzekering. En als je een elektrische fiets hebt, is hier nog een aparte verzekering voor. Hieronder staan de verschillen voor je op een rijtje.

Beschadigde of gestolen accessoires

Zijn je fijne fietstassen weg wanneer je met een volle boodschappentas naar je fiets loopt? Of is je fietskrat gebroken omdat je fiets is omgevallen? Erg vervelend! Als je je fiets hebt verzekerd, worden ook de beschadigde of gestolen accessoires vergoed. Vaak krijg je niet het hele bedrag terug, maar tot een bepaald maximum. Dit heeft te maken met de dagwaarde van de spullen. Bij veel verzekeringsmaatschappijen hoef je geen eigen risico te betalen.

Gestolen fiets

We hopen natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar het kan wel voorkomen: je fiets wordt gestolen. Dat is pech, maar gelukkig krijg je een goed bedrag vergoed wanneer je je fiets verzekerd hebt. Het bedrag dat je terugkrijgt voor een gestolen fiets hangt wel af van de dagwaarde. Bij veel verzekeringsmaatschappijen wordt in de eerste drie jaar van de verzekering het hele bedrag vergoed. De enige eis is dat je je fiets op slot moet zetten. Wanneer je een claim instuurt vanwege een gestolen fiets, kan de verzekeringsmaatschappij namelijk vragen naar de twee geregistreerde sleutels van de fiets. Wanneer je de juiste twee sleutels opstuurt, kan je een vergoeding krijgen. Hierbij hangt het eigen risico af van de verzekeringsmaatschappij, vaak is dit € 0.

Beschadigde fiets

Wanneer je fiets beschadigd is, door bijvoorbeeld een val vanwege de wind, wordt dit soms vergoed door je verzekeringsmaatschappij wanneer je je fiets hebt verzekerd. Het hangt ervan af of jij je fiets voor alleen diefstal of allrisk hebt verzekerd. Hierbij wordt er gekeken naar de dagwaarde van je fiets. Wanneer je een botsing hebt met een andere fietser en op de fiets van een ander zit schade, dan wordt dit vaak vergoed door je aansprakelijkheidsverzekering. Ook hierbij hangt het eigen risico af van je verzekeringsmaatschappij, vaak is dit € 0.

Verzekeringen voor je fiets

Verzekeringen voor je fiets

Een vergoeding voor alleen de diefstal van je fiets en accessoires, of ook een vergoeding voor de schade van je fiets en accessoires: er zijn best wat verschillen per verzekering. Kies jij voor een diefstal fietsverzekering of voor een allrisk fietsverzekering? Met de allrisk fietsverzekering wordt ook de schade aan je fiets en accessoires gedekt als je het zelf maakt. Daarnaast is er nog een aparte verzekering als het gaat om elektrische fietsen. Als je in het vervolg je fiets graag met een gerust hart wil parkeren, kan je online je normale fiets of elektrische fiets verzekeren.