Home Blogs Met deze 5 tips creëer je een duurzaam kantoor

Met deze 5 tips creëer je een duurzaam kantoor

2011
DELEN
Met deze 5 tips creëer je een duurzaam kantoor

Een duurzaam kantoor kan soms lastig zijn om te creëren. Vaak val je in oude gewoontes en is het soms wel zo makkelijk om even een kopje koffie te halen in een plastic bekertje. Om je kantoor helemaal om te kunnen toveren in een duurzaam kantoor, heb je dan ook wel het één en ander nodig, wat de nodige inspanningen en uitgaven kan geven. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Met deze tips kun je verandering brengen in de werksfeer en een duurzaam kantoor realiseren.

1 Handdoekjes

In de toiletruimtes zijn vaak papieren doekjes aanwezig. Deze papieren doekjes zijn helaas niet zo duurzaam, aangezien je telkens een nieuwe gebruikt. In plaats daarvan zou je over kunnen stappen op handdoekjes. De handdoekjes kun je dan wassen en op deze manier weer gebruiken, wat een stuk duurzamer is.

2 De lampen

Op lampen valt al snel te besparen, maar met name de TL verlichting kan een stuk beter. Met led tl armaturen kun je bijvoorbeeld goed besparen op de energierekening. Daarnaast geven deze lampen ook nog eeledn gezellige sfeer aan de kantoorruimte.

3 Koffiekopjes

De plastic koffiebekertjes die dagelijks gebruikt worden en weggegooid zijn niet zo duurzaam als je misschien zou denken. Ook de kartonnen versies zijn niet geheel duurzaam. Een beter alternatief is zelf een kopje aan te schaffen en deze te gebruiken, net als thuis.

4 Afval scheiden

Afval scheiden op het kantoor wordt steeds meer een ding. Met handige bakken, waar de verschillende soorten afval op zijn aangegeven, kun je gemakkelijk afval gaan scheiden. Door de bakken zal iedereen snel zien wat de bedoeling is en zich hierop aanpassen.

5 Een whiteboard

To do lijstjes worden vaak gemaakt op die kleine post-its. Deze worden echter wel telkens weer weggegooid, waardoor er een hoop papieren afval wordt gemaakt. Dit kun je op een hele makkelijke manier oplossen, namelijk om een whiteboard aan te schaffen. Op de whiteboards kun je snel een lijstje maken en je fouten ook weer wegvegen. Dit klinkt misschien als een grote kostenpost, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kan namelijk ook kleine whiteboards voor een paar tientjes aanschaffen, waardoor het geen wereld bedragen zal kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here