Home Financieel Met deze 4 lessen over zakelijk geld lenen word jij succesvol!

Met deze 4 lessen over zakelijk geld lenen word jij succesvol!

920
DELEN
Met deze 4 lessen over zakelijk geld lenen word jij succesvol!

Zakelijk geld lenen is een oplossing wanneer je als ondernemer geld nodig hebt voor bijvoorbeeld een investering of om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen. Sommige ondernemers denken dat er niets mis kan gaan als zij voor zakelijk geld lenen kiezen, maar dat is wel degelijk het geval. Om te voorkomen dat je de fout in gaat, zetten wij hier 4 lessen op een rijtje om succesvol te worden met zakelijk geld lenen.

1. Zorg dat je weet wat de mogelijkheden zijn

Wie geld nodig heeft voor zijn bedrijf, kan een zakelijke lening aanvragen. Doe dit alleen als je weet dat dit de beste financieringsvorm is. Er zijn namelijk verschillende vormen van zakelijk lenen waar je als ondernemer voor kunt kiezen. Naast een zakelijke lening kun je bijvoorbeeld ook zakelijk krediet aanvragen. Een zakelijke lening is vooral geschikt voor langlopende investeringen, zoals de aanschaf van een nieuwe machine of investeren in uitbreiding van jouw bedrijf. Zakelijk krediet wordt vooral gebruikt om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen of de dagelijkse uitgaven van een bedrijf mee te betalen. Hierdoor hoef je niet langer te wachten op openstaande facturen, maar kun je direct investeren als je kansen ziet.

2. Leen nooit meer dan je nodig hebt

Wil je zakelijk geld lenen? Dan is het belangrijk dat je geen al te hoge verwachtingen hebt. Je kunt namelijk niet altijd het gewenste bedrag lenen. Om te bepalen hoeveel je kunt lenen, kijkt een geldverstrekker naar de financiële situatie van jouw bedrijf. Hierdoor kun je mogelijk minder lenen dan je nodig hebt. In dat geval kun je de rest van de investering financieren met eigen geld. Het kan ook voorkomen dat je meer kunt lenen. Dit lijkt misschien aantrekkelijk, maar dat is het allerminst. Je moet het gehele bedrag immers aflossen. Doordat je rente betaalt over het geld dat je leent, kan zakelijk geld lenen bovendien een stuk duurder worden als je meer leent dan je nodig hebt.

3. Neem de rente mee in jouw berekening

Neem de rente mee in jouw berekening

Bij zakelijk geld lenen krijg je te maken met rente. Helaas neemt niet iedere ondernemer de rente mee in zijn berekening. Zonde, want hierdoor kunnen jouw maandlasten aanzienlijk hoger uitvallen dan je op voorhand denkt. Bij een zakelijke lening betaal je altijd rente over het hele bedrag. Zakelijk krediet zit wat dat betreft iets anders in elkaar. Hier betaal je namelijk alleen rente over het geld dat je opneemt. Deze rente is vergelijkbaar met de rente rekening courant bij een bank.

4. Kies niet standaard voor de maximale looptijd

Deze laatste les om succesvol te worden met zakelijk geld lenen heeft betrekking op de zakelijke lening. Bij deze financieringsvorm kies je namelijk zelf de looptijd. Veel ondernemers kiezen voor de maximale looptijd, maar dat is niet altijd de beste keuze. Het maandbedrag valt dan weliswaar lager uit, maar je betaalt langer rente. Hierdoor kost zakelijk geld lenen je onderaan de streep vaak meer dan wanneer je voor een kortere looptijd kiest. Doe dit uiteraard alleen als je de maandlasten kunt dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here