Home Lifestyle Met de trein naar het werk? 4 praktische tips

Met de trein naar het werk? 4 praktische tips

1827
DELEN
trein naar werk

Reizen met het openbaar vervoer wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Het kan dan ook de ideale manier zijn om naar het werk te gaan en de spits en files met de auto te vermijden. Daarnaast geeft de trein natuurlijk ook de mogelijkheid om nog even wat langer te slapen, te ontspannen of om gewoon vast aan het werk te gaan. Met deze praktische tips maak jij de treinreis naar je werk aangenaam en efficiënt.

1. Gebruik een rugzak

Neem al je spullen mee in een handige Eastpak rugzak. Zo houd je alles bij elkaar en kun je zelfs een laptop of extra kleding meenemen. Het fijne aan een rugzak is dat het makkelijk mee te nemen is en weinig extra ruimte in beslag neemt in de trein. De gemiddelde rugzak heeft erg veel ruimte en geeft je dus de mogelijkheid om van alles mee te nemen. Van een lunchpakket tot een extra paar schoenen.

2. Draag geschikte en comfortabele kleding

Het reizen kan af en toe een wat stressvolle aangelegenheid zijn. Even een sprintje trekken om de trein te halen en je hebt zo zweetplekken in je mooie witte blouse. Houd de reis dan ook in je achterhoofd bij het selecteren van de juiste kleding. Gaat het om een korte treinreis? Trek dan direct je professionele werkkleding aan. Zo kun je vanuit de trein direct naar locatie om aan het werk te gaan. Heb je een langere reis voor de boeg of moet je na de treinreis nog een eind lopen? Dan is het wellicht verstandig om comfortabele kleding te dragen en je vervolgens op locatie even om te kleden.

3. Bereid jezelf goed voor

Plan je reis gemakkelijk online via 9292ov.nl. Zo weet je zeker dat je op tijd op locatie aankomt. Houd ook rekening met eventuele vertragingen. Het kan soms verstandiger zijn een trein eerder te nemen om de invloed van eventuele vertragingen zo klein mogelijk te maken. Zeker wanneer je gebruik maakt van de treinen gedurende het spitsuur, en treinen naar populaire eindbestemmingen zoals Amsterdam, Eindhoven of Utrecht.

4. Zorg voor vermaak

Heb je een lange treinreis voor de boeg? Zorg dan voor voldoende vermaak om de tijd goed door te komen. Neem bijvoorbeeld standaard een boek mee, of upload wat nieuwe muziek op je telefoon. De treinreis kan ook bij uitstek geschikt zijn om alvast aan het werk te gaan of wat mailtjes te beantwoorden. Steeds meer treinen in Nederland hebben een eigen wifi netwerk waar je gebruik van kunt maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here