Home Blogs Meer rendement op je wagenpark? Lees deze tips!

Meer rendement op je wagenpark? Lees deze tips!

1667
DELEN
Meer rendement op je wagenpark Lees deze tips!

Je wilt het rendement van je wagenpark natuurlijk zo hoog mogelijk houden. Leaseauto’s zijn een grote kostenpost voor een bedrijf, want voor iedere werknemer met een leaseauto wordt jaarlijks zo’n 9.000 euro betaald. Door over te stappen op deelauto’s, wordt iedere cent efficiënt uitgegeven en bereik je een heel behoorlijk rendement. In dit artikel lees je precies waarom deelauto’s zo gunstig zijn.

1. Medewerkers die hun auto met elkaar delen

Het gros van het personeel binnen je bedrijf komt met een leaseauto naar het werk, waar de auto tot vijf uur onbewogen op de parkeerplaats blijft staan. Medewerkers die een afspraak hebben buiten het kantoor, gebruiken daarvoor vaak een huurauto terwijl er zoveel bruikbare exemplaren op het parkeerterrein staan. Waarom zouden deze medewerkers de stilstaande leaseauto’s niet gebruiken om naar hun afspraak te gaan? Deze hebben nu immers toch geen doel. Voor een bedrijf is het erg aantrekkelijk om medewerkers hun (lease)auto te laten delen. Als bedrijf zou je je werknemers kunnen stimuleren door hun een deel van de bespaarde huurkosten uit te keren. Daarnaast betalen de werknemers niet voor hun privé auto. Zaken als wegenbelasting en de autoverzekering wordt hierdoor bespaard. Zo wordt het voor hen óók financieel interessant.

2. Nog beter: een elektrische deelauto

Om het beste uit je wagenpark te halen, moet je je medewerkers in een elektrische deelauto laten rijden. Het bedrijfsleven kan het zich eigenlijk niet permitteren om niet mee te werken aan een beter milieu. De keuze om elektrisch te gaan rijden is een goed begin om milieubewuster te worden. Bovendien wordt er niet alleen minder CO2 uitgestoten, maar bespaar je als bedrijf, op de lange termijn, ook nog eens veel geld. Je medewerkers zullen zich daarnaast bewuster worden van duurzaam reizen.

3. Maak van de leaseauto een deelauto

Een leaseauto die een paar jaar oud is, is lastig in te zetten omdat er steeds meer kosten aan zijn. Inleveren is relatief gezien al helemaal duur. Daarom kun je leaseauto’s van enkele jaren oud beter inzetten als deelauto. Ze kunnen enorm nuttig zijn als je medewerkers elders een afspraak hebben én ze kunnen gebruikt worden om te carpoolen. Dankzij het carpoolen zullen er uiteindelijk minder auto’s nodig zijn voor het gehele wagenpark. Dit zorgt zowel voor minder woon- werkverkeer, als voor een leger parkeerterrein waarop de auto’s stilstaan.

4. Kies voor kleinere auto’s

Helaas zijn leaseauto’s vaak zeer energie-verbruikende auto’s, omdat veel leaserijders hun auto ook willen gebruiken voor gezinsactiviteiten. Om die reden is het belangrijk dat de leaseauto groot is. Kleinere auto’s zijn echter iets duurder in de aanschaf, maar zijn wel vele malen zuiniger waardoor het uiteindelijke rendement voor je bedrijf groot is. Als het echt nodig is, kan een medewerker zijn leaseauto in vakantieperiodes alsnog omwisselen voor een ruimer model.

5. Tijdelijk meer capaciteit nodig

Het kan zo zijn dat je bedrijf tijdelijk meer auto’s nodig heeft. Er zijn bedrijven die hier op inspelen door flexibele zakelijke abonnementen aan te bieden. Een abonnement kan voor een korte periode afgesloten worden en de auto’s van bedrijven als Greenwheels zijn te openen met een OV-chipkaart. Het gebruik van de auto wordt nauwkeurig geregistreerd, waardoor er een helder overzicht van de gemaakte kosten kan worden gemaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here