Home Lifestyle Meer over 4 bekende producenten van landbouwmachines

Meer over 4 bekende producenten van landbouwmachines

991
DELEN
Meer over 4 bekende producenten van landbouwmachines

Op zoek naar uitbreiding van het agrarische wagenpark van je bedrijf? Het aanbod aan merken en verschillende landbouwmachines is breed. We vertellen wat meer over vier van de bekendste producenten van landbouwmachines. Je koopt en verkoopt landbouwmachines bij Truck1 Nederland, de marktplaats voor verschillende soorten commerciële voertuigen.

New Holland

Het merk New Holland werd in 1895 gesticht in de Amerikaanse staat Pennsylvania in de plaats New Holland. Na vele overnames is het nu in handen van CNH Industrial. Onder de merknaam New Holland wordt een breed aanbod aan landbouwmachines aangeboden: tractoren, oogstmachines, balenpersen, zelfrijdende spuitmachines, hooimachines, landbouwzaaimachines en andere mobiele uitrustingen. Het merk New Holland is anno 2021 aanwezig in maar liefst 170 landen en heeft samen met John Deere het grootste marktaandeel op het gebied van landbouwmachines.

Claas

Claas is een Duits bedrijf in landbouwmachines dat in 1913 werd opgericht in Westfalen. Vooral de maaidorser waar die men in 1936 als eerste Europese bedrijf produceerde maakte Claas bekend bij een grote markt. Deze werd later verder ontwikkeld tot een zelfrijdende landbouwmachine, gevolgd door een zelfrijdende hakselaar. Tegenwoordig is Claas de grootste fabrikant van hakselaars ter wereld en produceert het meer van deze machines dan alle andere producenten bij elkaar. Sinds 2006 zijn er ook tractoren van Claas op de markt. In 2019 werd Claas verkozen tot Brand of the Year.

John Deere

John Deere

John Deere is een merk meteen lange geschiedenis. Het werd opgericht in 1804 in de Amerikaanse staat Illinois. De eerste fabriek van het bedrijf werd gesticht om een succesvolle uitvinding van oprichter John Deere te produceren: een stalen zelfreinigende ploeg. Het bedrijf heeft tegenwoordig ook een fabriek voor tractoren in het Duitse Mannheim. Ook de meeste oogstmachines van het merk komen uit een Duitse fabriek, namelijk die in Zweibrücken. John Deere heeft door de jaren heen een ruime selectie trekkers gemaakt in vele klassen en maten en blijft een groot marktaandeel houden.

Fendt

Fendt is een Duitse fabrikant van landbouwmachines die opgericht werd in de plaats Marktoberdorf in Beieren door de gebroeders Fendt. Het bedrijf bracht in 1930 haar eerste tractor op de markt en heeft verschillende nieuwe technieken geïntroduceerd, zoals een stabiliteitssysteem op de vooras dat de tractor in snel genomen bochten recht houdt en een traploze transmissie voor tractoren. Naast tractoren maakt Fendt tegenwoordig ook andere landbouwmachines zoals ook combines, balenpersen en hakselaars. In 1997 werd Fendt onderdeel van het wereldwijde AGCO-concern voor landbouwmachines.

Met deze vier merken weet je zeker dat je kwaliteit in huis haalt. Investeren in kwaliteit is belangrijk, want je wil landbouwmachines die hun werk goed doen en lang mee kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here