Home Blogs Meer dan 10.000 inbraken per kwartaal in Nederland

Meer dan 10.000 inbraken per kwartaal in Nederland

1614
DELEN
Inbraken

Inbraken gebeuren altijd bij een ander. Dit is de hoofdgedachte van veel ondernemers in Nederland. Onder het mom van ‘hier valt toch niks te halen’ wordt er eenvoudigweg te weinig aandacht besteed aan inbraakpreventie. Overigens is de aandacht hiervoor ook te laag onder particulieren. In de zomer van 2016 gaf RTL Nieuws nog aan dat het aantal inbraken wel daalt in Nederland, maar uiteindelijk hebben we ook dit jaar nog steeds te maken met meer dan 10.000 inbraken in een kwartaal. Het is dan ook meer dan de moeite waard om eens te kijken naar betere mogelijkheden om inbrekers buiten de deur te houden.

Diverse mogelijkheden om de beveiliging te verbeteren

Veel ondernemers zijn van mening dat het prima gesteld is met de beveiliging van het bedrijfspand, maar wanneer er vervolgens een expert op het gebied van inbraakpreventie wordt ingeschakeld voor een beoordeling, dan blijkt de beveiliging helemaal niet zo goed op orde te zijn. Ondernemers kunnen vaak nog veel stappen ondernemen om het bedrijfspand beter te beveiligen, niet alleen tegen inbraak, maar bijvoorbeeld ook tegen brand. Vaak gaat brandpreventie samen met inbraakpreventie, zeker binnen het advies. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om te zorgen voor een goede brand- en inbraakbeveiliging van bedrijfspanden. Voor brandbeveiliging wordt er veelal gekozen voor rolluiken, brandwerende deuren en uiteraard branddetectie.

Hoe realiseer je een goede inbraakbeveiliging?

Wanneer er een inbraakpreventie wordt gedacht, dan wordt er vaak direct groots gedacht. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld hekwerken, toegangscontrole, een intercom installatie, beveiligingscamera’s en alarmsystemen. Soms zijn het juist de wat kleinere zaken die extra aandacht nodig hebben, zoals bijvoorbeeld de kluizen of de sloten op ramen en deuren. Een inbraakpreventie-expert kan de huidige situatie goed in kaart brengen en een advies uitbrengen over de stappen die het best ondernomen kunnen worden om de inbraakbeveiliging van een bedrijfspand verder te verbeteren. In veel gevallen is dit ook het moment waarop u erachter komt dat er meer risico’s bestaan dan waar u weet van heeft.

Professioneel hang- en sluitwerk is belangrijk

Hang- en sluitwerk moet van goede en sterke kwaliteit zijn om inbraak tegen te gaan. Helaas is het vaak zo dat het hang- en sluitwerk vak over het hoofd wordt gezien. Er wordt aandacht besteed aan diverse zaken om inbraak te voorkomen, maar het hang- en sluitwerk wordt vergeten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de aanwezigheid van hang- en sluitwerk zo ‘gewoon’ is. Toch kan slecht hang- en sluitwerk de nodige extra risico’s met zich meebrengen. Het is dan ook goed om bijvoorbeeld te kiezen voor veiligheidsbeslag van Van Delft Slotenmaker.

Het is de investering waard

Door te investeren in een goede beveiliging van je bedrijfspand kun je effectief voorkomen dat je veel schade lijdt bij een inbraak. Een verzekeringsmaatschappij vergoedt de inbraakschade niet wanneer je niet kunt aantonen dat je hebt gezorgd voor een professionele beveiliging van het bedrijfspand. Je kunt dan ook veel schade lijden door geen aandacht te besteden aan inbraakpreventie. Met meer dan 10.000 inbraken per kwartaal kan het bij jou ook zomaar eens raak zijn. Dan wil je toch zeker zijn dat de deuren voor ongewenst bezoek gesloten blijven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here