Home Duurzaam Maatschappelijk verantwoord printen: hoe doe je dat?

Maatschappelijk verantwoord printen: hoe doe je dat?

676
DELEN
Maatschappelijk verantwoord printen hoe doe je dat

Duurzaamheid staat voor veel mensen anno 2022 hoog op de agenda. Steeds meer burgers zijn bewuster bezig met hun ecologische voetafdruk en het verkleinen daarvan. Eenzelfde instelling wordt ook verwacht van bedrijven. Bedrijven kunnen duurzaamheid zowel in de grote als de kleine gebaren zoeken. In die laatste categorie valt Maatschappelijk Verantwoord Printen, een nieuw en uniek concept ontwikkeld door Itec. We vertellen er meer over.

Multifunctioneel apparaat

Hoeveel apparaten staan er bij jou op kantoor de hele dag lang te loeien? Als je dat inventariseert, schrik je er waarschijnlijk van. Waarom zou je dan méér apparaten hebben dan nodig? Met een zogenaamde LongLife multifunctional van Itec kun je met hetzelfde apparaat zowel printen als kopiëren, scannen en zelfs ook faxen. Zo heb je in plaats van vier apparaten aan de stroom er slechts één. Daarnaast kan een goede multifunctional printer zelfs ook nieten en perforeren. Ook dat is weer een stukje efficiënter.

Langere levensduur van je printer

We noemde de LongLife multifunctionals van Itec al even in de vorige alinea. Gemiddeld worden printers door bedrijven vervangen wanneer ze 300.000 zo’n afdrukken hebben gemaakt of wordt de printer binnen vijf jaar economisch afgeschreven. De praktijk wijst echter uit dat de technische levensduur van een goede multifunctionele printer zeker drie maal langer kan zijn met behulp van kleine reparaties. Zo kan niet alleen bespaard worden op kosten, maar lever je ook een positieve bijdrage aan het milieu door niet onnodig een elektrisch apparaat bij het oud vuil te doen en te vervangen voor een gloednieuw exemplaar.

Digitalisering

Digitalisering

Maatschappelijk verantwoord printen betekent zeker ook minder printen. Dat bespaart zowel toner als papier, en daarnaast verbruik je ook minder stroom als je je printer minder vaak aan het werk zet. Het besparen van papier faciliteert Itec bijvoorbeeld door van dubbelzijdig printen te standaard te maken, maar digitalisering speelt ook een belangrijke rol. Onderdeel van het concept is dat er gebruiksvriendelijke oplossingen geboden worden die ervoor zorgen dat je documenten op de gewenste plaats direct beschikbaar zijn en dus niet altijd per se afgedrukt hoeven te worden.

Ben jij ook klaar om maatschappelijk verantwoord te gaan printen? Naast bovenstaande zaken, kun je zelf nog meer doen om maatschappelijk verantwoorder te printen. Als je toch moet printen of kopiëren, maak dan gebruik van gerecycled papier. Let wel even goed op bij het aanschaffen of het papier geschikt is voor jouw type printer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here