Home Blogs Maak snel professionele offertes met een offerte voorbeeld

Maak snel professionele offertes met een offerte voorbeeld

2508
DELEN
offerte

Jouw toekomstige klanten eisen de beste kwaliteit en willen niet te veel betalen, daarom vragen zij vaak offertes op bij jou en verschillende concurrenten. Zo vergelijken zij de verschillende offertes en kiezen de beste aanbieding. In dit artikel vertellen wij jou waarom het belangrijk is om een goede offerte op te stellen en wat je in een offerte dient te vermelden. Dankzij een offerte voorbeeld, weet jij zeker dat jij in staat bent om volledige en professionele offertes te maken.

Waarom is een goed offerte voorbeeld belangrijk?

Jouw potentiële klant de vrijheid heeft om bij veel bedrijven een offerte op te vragen, daarom moet jij ervoor zorgen dat jouw offerte zich onderscheidt van de rest. Het is belangrijk dat jij snel na de aanvraag een goede offerte opstuurt. Hoe sneller jij reageert, hoe groter de kans dat jij de klus krijgt. Met een offerte voorbeeld ben jij in staat om snel te reageren. Dat komt, omdat je alleen nog maar wat gegevens in hoeft te vullen. Zo heb jij binnen een paar minuten een professionele offerte gemaakt. Zo kun jij snel offertes sturen naar potentiële klanten.

Wat moet erop een offerte voorbeeld staan?

Om een complete offerte te maken, dien je een aantal gegevens standaard te vermelden. Het is belangrijk dat jij controleert of jouw offerte template de mogelijkheid biedt om volgende gegevens in te vullen:

  • De eigen bedrijfsgegevens
  • De gegevens van de klant
  • Een offertenummer
  • De datum
  • Een beschrijving van de te leveren producten of diensten
  • De prijs van het product of de diensten
  • De geldigheidsduur van de offerte

Wat zijn de voordelen van een offerte voorbeeld?

Dankzij een voorbeeld offerte kun je snel inspelen op aanvragen van toekomstige klanten. Met het juiste offerte template, die vaak gratis te downloaden zijn, kun je snel een offerte opstellen. Dit doe je simpel, snel en gratis in Excel of met Google Spreadsheets. Je hoeft dus geen dure software aan te schaffen. Bovendien voldoen alle offerte templates aan de offerteregels, daar hoef jij je dus geen zorgen meer over te maken. Verder is het erg makkelijk om offertes te maken, doordat je alleen een aantal gegevens hoeft in te vullen in het offerte voorbeeld. Op deze manier kun jij toekomstige klanten snel een professionele offerte sturen, en is de kans groter dat de klant jouw offerte kiest.

Lees ook: Wanneer je als ZZP-er beter geen zakelijke rekening kunt openen

Kies jouw gratis offerte voorbeeld

Zoals gezegd, zijn er op het internet verschillende gratis offerte voorbeelden te vinden. Voor iedereen is wel een geschikt voorbeeld gemaakt. Met een template kun jij direct aan de slag gaan in Excel of Google Spreadsheets. Om jou te helpen bij het vinden van het beste offerte voorbeeld, hebben wij er twee voor jou ontworpen. Eén standaard template en eentje speciaal ontworpen voor de bouw. Deze is gemaakt met extra posten voor materiaalkosten en werkzaamheden met het 6 procent tarief. Dus, wil jij sneller professionele offertes maken en de concurrentie een stapje voor zijn? Maak dan gebruik van een gratis offerte voorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here