DELEN

Zijn die foutparkeerders ook zo’n doorn in jouw oog? Stel jij je wel eens de vraag of je niet de politie moet bellen of de auto moet laten wegslepen? Tenslotte staat hij op jouw bedrijfsterrein.

Parkeren

Een lege parkeerplek is vaak zo gevuld. Dat geldt ook op bedrijfsterreinen. Zelfs als duidelijk staat aangegeven dat het een eigen terrein is. Helaas zul je ervaren dat de politie niet zo makkelijk tegen foutparkeerders optreedt. Zo lang ze tenminste niet een belangrijke deur of uitvalsweg blokkeren en netjes in het parkeervak staan. Want volgens de wegenverkeerswet is foutparkeren op zich geen overtreding als de parkeerplaats een open verbinding met de openbare weg heeft. Met andere woorden, heb je geen slagboom dan wordt het lastig. Laat je een auto toch wegslepen, dan kan het zelfs geld kosten, aangezien jijzelf de kosten van het wegslepen op de eigenaar moet zien te verhalen. Daarvoor is het nodig te weten van wie de auto is en om de eigenaar voor de kosten aansprakelijk te stellen. Dat vereist dat er een advocaat in de hand genomen moet worden, wat weer kosten veroorzaakt. Dus, algemeen gesteld, moet je maar lijdzaam toezien.

Ergernis

Foutparkeerders kunnen vaak tot bron van ergernis worden. Het kan er voor zorgen dat het personeel de parkeerplaats voortdurend in het oog houdt om foutparkeerders op hun gedrag aan te kunnen spreken. En, eventueel zelfs dat het personeel verderop een plek moet zien te vinden. Dat alles zorgt voor onrust en dus is de vraag of dat ook anders kan? Hoe kun je dit probleem zo oplossen dat foutparkeren niet meer voorkomt of voor kan komen?

Probleem aanpakken!

Er zijn twee mogelijkheden. De ene is om een slagboom te installeren en het personeel een kaart te geven, zodat alleen zij gebruik kunnen maken van de parkeergelegenheid. De ander is eenvoudiger. Je zet parkeerbeugels neer. Je kunt uit verschillende beugels kiezen. Elektrisch ingestelde beugels die op een afstandsbediening werken. Het grote voordeel is dat ze heel weinig onderhoud vragen. Of liever een beugel met slot? Een andere optie is de zogenaamde solaire parkeerbeugel, die via zonne-energie wordt opgeladen. De accu maakt gebruik van daglicht, waardoor hij ook laadt als de zon niet schijnt. In principe heb je na aanschaf geen omkijken meer naar deze beugel, die op afstandsbediening werkt.

Advies

Misschien overweeg je om parkeerbeugels te nemen, maar is er nog enige twijfel. Vraag om advies. Zo kun je bij Privapark zowel informatie vinden als advies vragen. Dat geldt ook voor vragen over het plaatsen van de beugels. Die kunnen voorzien worden van een zware betonnen plaat om diefstal te voorkomen. De beugels zelf kunnen tegen een stootje, want zij zijn vervaardigd van kwaliteitsmateriaal.

Oplossing

Maak een eind aan het foutparkeren en zodoende aan deze bron van ergernis. Dankzij de plaatsing van parkeerbeugels kunnen alleen zij die een sleutel of een afstandsbediening hebben, gebruik maken van de aanwezige parkeerplekken. Jij bepaalt wie wel of niet kan parkeren. Vanaf dat moment zullen de foutparkeerders raar opkijken als ze bij jullie, zoals ze dat gewend zijn, de auto willen plaatsen. Ondertussen kan het personeel rustig doorwerken, want de stoorzenders zijn letterlijk uitgeschakeld. Op die manier draagt de parkeerbeugel bij aan een betere werksfeer en meer productie, waardoor de investering zichzelf terug betaalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here