Home Blogs Koffie en prestaties op het werk: dit is het verband

Koffie en prestaties op het werk: dit is het verband

926
DELEN
Koffie en prestaties op het werk dit is het verband

Over koffie wordt veel gesproken. Helpt het nu echt bij het werk? Waarom kunnen we niet opstarten zonder een kopje koffie? En hoe komt het nu dat je na een kopje koffie het idee hebt dat je de wereld aankan? Er is echt een relatie tussen koffie en prestaties op het werk. We leggen je graag uit hoe dat zit.

Dankzij koffie sta je aan

Ken je dat, ‘s morgens? Je moet eerst een kop koffie hebben om op te starten. Dat komt doordat koffie je alerter maakt. Het geheim zit ‘m in de cafeïne. Gedurende de dag maak je het stofje adenosine aan. Dit stofje zorgt ervoor dat je energieniveau minder wordt: je wordt slaperig en vermoeid. Cafeïne zorgt ervoor dat dit stofje minder wordt aangemaakt.

Cafeïne wakkert ook het energieniveau in het brein aan. Daardoor heb je een beter geheugen, ben je beter geconcentreerd en ben je alerter. Met een kop koffie ben je klaar voor de dag en kun je óók die ene lastige opdracht op het werk aan. Maar natuurlijk wel met mate.

Meer creativiteit

Geloof het of niet, maar koffie maakt ons creatief. Cafeïne maakt je alerter, waardoor je minder snel wegdroomt. Als je eigenlijk je brein al uit hebt gezet, komt er niets goeds meer van de dag terecht. Doordat je met koffie ‘aan blijft staan’, ben je wat creatiever en denk je meer out-of-the-box. Zowel individueel als in groepsverband. Drink je samen een kopje koffie? Dan ga je meteen informeler met elkaar om.

Dat zit zo: koffiedrinken zorgt ervoor dat we elkaar ontmoeten. Sociale en professionele barrières worden doorbroken, waardoor we onze creatieve ideeën wat meer prijs durven te geven. Meteen al een goede reden voor werkgevers om te investeren in de beste koffiemachine. Die betaalt zichzelf zo weer terug.

Doorzettingsvermogen

Koffie geeft ons meer wilskracht. Je hebt meer zin om dingen te doen, krijgt weer wat meer zelfbeheersing en voelt je wat lekkerdere in je vel. Je krijgt meer zin in het werk. Laten we eerlijk zijn: in de middag zijn we veel sneller afgeleid dan in de ochtend. Je zit zo even op Facebook rond te neuzen of kijkt naar kattenfilmpjes, terwijl je eigenlijk best nog wel wat werk hebt liggen. Met koffie voorkom je deze momenten.

Hogere arbeidsproductiviteit

Een koffiepauze bevordert de arbeidsproductiviteit. Al meer dan 100 jaar geven bedrijven hun werknemers vrij om een kopje koffie te drinken. Niet voor niets, want met een coffeebreak geef je de hersenen even rust. Niemand houdt het vol om een hele werkdag op volle toeren te draaien.

Even met je collega’s praten bij de automaat, geeft je brein de tijd om te herstellen, zodat je je weer voor de volle honderd procent op het werk kunt storten. 5 minuutjes pauze voor een kopje koffie kunnen ervoor zorgen dat je voor 30 minuten aan werk doet.

Lekkere nespresso?

De nespresso is een geliefd bakje koffie op het werk. Nespresso draagt bij aan het succes van jouw bedrijf en jouw werknemers. Nespresso cups kopen hoeft niet duur te zijn; online vind je de beste adressen. Zoals je al las, heeft koffiedrinken op de werkvloer verschillende voordelen: werknemers zijn alerter, het bevordert creativiteit en zorgt ervoor dat werknemers socialer met elkaar omgaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here