Home Tips Kies voor multifunctionele heftrucks voor een goede werkhouding

Kies voor multifunctionele heftrucks voor een goede werkhouding

613
DELEN
Kies voor multifunctionele heftrucks voor een goede werkhouding

In je magazijn is het vaak heel vol en zijn er smalle paden. Dat maakt het laden en lossen lastig, omdat je je in allerlei bochten moet wringen om je taken goed te kunnen uitvoeren. Daarnaast is je werkhouding hierbij niet ideaal. Gelukkig zijn er multifunctionele heftrucks die het je wat makkelijker maken. De heftrucks van Still zijn makkelijk in gebruik en zorgen voor een goede werkhouding. De heftrucks zijn er in een aantal soorten en maten, die gaan van vrij simpel naar redelijk uitgebreid.

Pallettrucks

De simpelste variant is de handpallettruck. Met deze pallettruck lift je vrij gemakkelijk een pallet omhoog door pompbewegingen te maken, waarna je de pallet kunt verplaatsen. Deze truck is niet elektrisch aangedreven, je maakt namelijk gebruik van je eigen spierkracht. Toch hoef je geen grote inspanning te leveren, door de ergonomische dissel. Als je helemaal wil zorgen dat jij of je werknemers weinig inspanning hoeven te leveren, dan is een elektrische pallettruck de oplossing. Deze pompwagen is elektrisch aangedreven, waardoor je zelf nog minder kracht hoeft te zetten om de pallet de lucht in te krijgen. Deze pompwagens tillen de pallet echter slechts een klein stukje de lucht in, dus als je pallets of goederen zou willen stapelen, kun je beter een elektrische stapelaar kopen.

Stapelaar

Stapelaar

Met een stapelaar kun je, net als met een pallettruck, ook makkelijk pallets verplaatsen door het magazijn. Het voordeel van een stapelaar is dat je er ook pallets mee kunt stapelen, je kunt dus horizontaal en verticaal verplaatsen. Daarnaast is een stapelaar heel handig bij beperkte ruimte, omdat ze een kleine draaicirkel hebben waardoor je ze makkelijk door smalle en kleine plekken kunt manoeuvreren. De stapelaars hebben een vierwiel chassis zodat ze extra stabiel zijn. Ook heb je altijd goed zicht op de vorken, en dat verkleint de kans dat er iets misgaat. Bij Still worden de stapelaars elektrisch aangedreven, waardoor ze niet schadelijk zijn voor het milieu. Daarnaast maken ze weinig geluid en dat is dan weer fijn voor de magazijnmedewerkers. Als laatste kun je een stapelaar ook gebruiken als verrijdbare werkbank.

Een heftruck afgestemd op jouw behoefte

Er zijn dus verschillende soorten heftrucks van Still die je zou kunnen gebruiken, maar het kan lastig zijn om de juiste te kiezen. Gelukkig zijn er dingen waar je rekening mee kunt houden bij het maken van je keuze. Allereerst moet je bedenken of je alleen horizontaal of ook verticaal wil verplaatsen. Als je alleen horizontaal wil verplaatsen, dan kun je het beste een pallettruck nemen. Wil je wel zowel verticaal als horizontaal verplaatsen? Dan kun je het beste een stapelaar kopen. Daarbij moet je wel nadenken over hoe hoog je wil dat je stapelaar kan tillen. Een tip daarbij is om altijd een stapelaar te kiezen die hoger kan dan je eigenlijk nodig hebt, zodat je nooit tegen het limiet van je stapelaar aanloopt. Als je verder op zoek bent naar een multifunctionele heftruck, dan kun je ook het beste een stapelaar kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here