Home Blogs Kies de juiste cijfers in je blogtitels

Kies de juiste cijfers in je blogtitels

1412
DELEN

Het is altijd goed om cijfers in een blogtitel te gebruiken. Blogonderwerpen die populair zijn, zijn onder meer tiplijstjes, checklists en bijvoorbeeld het benoemen van voor- en nadelen van zaken. Het is altijd goed om in je blogtitel aan te geven om hoeveel tips, checkpoints, voordelen of nadelen het gaat. Hierbij is het cijfer dat je kiest heel belangrijk.

De geloofwaardigheid van cijfers

Mensen geven een bepaalde geloofwaardigheid aan cijfers als het om blogartikelen gaat. Een blogartikel met 7 tips wordt veel sneller geloofd dan een blogartikel met 6 tips. Waarom? Omdat mensen even aantallen ongeloofwaardig vinden. Dit heeft alles te maken met de psychologie van de mens, met de denkwijze die onbewust actief is bij het lezen van blogartikelen. Over het algemeen zijn het alleen de even aantallen die men ‘te toevallig’ vindt om waar te zijn, maar er zijn ook enkele oneven getallen die niet makkelijk worden geloofd. Je moet hierbij dan denken aan de oneven aantallen die ook ‘toevallig’ overkomen, zoals bijvoorbeeld 5, 25 en 75.

Wat nu als je 12 tips hebt?

Stel nu dat je een blogartikel wilt schrijven met precies 12 tips. Wat moet je dan doen? Je kunt natuurlijk wel een blogartikel schrijven met deze tips, maar dan komt er een even aantal in de blogtitel te staan. Dit moet je voorkomen. Het beste wat je dan kunt doen is het zoeken naar een extra tip. Jij hebt waarschijnlijk moeite gedaan om deze tips bij elkaar te verzamelen en het is zonde om er eentje te laten vallen. 11 tips zijn beter dan 12 tips, maar als alle 12 de tips echt waardevol zijn dan wil je er niet eentje schrappen. Dan zit er dus eigenlijk niets anders op dan zoeken naar tip nummer 13.

Mag je echt geen even aantallen gebruiken?

Het mág natuurlijk wel. Er is niemand die jou gaat verbieden om een blogtitel te schrijven met een even getal of een ‘toevallig’ oneven getal erin. Psychologisch werkt het gewoon niet zo in je voordeel. Als men 3 blogartikelen voor zich heeft, met 5 tips, 7 tips en 10 tips, dan zal men vaak kiezen voor het blogartikel met 7 tips. Niet iedereen is even vatbaar voor psychologie, dus er zullen natuurlijk ook mensen zijn die toch voor de 5 of de 10 tips gaan. Het is dan ook niet zo dat je helemaal geen lezers zal krijgen als je voor een even aantal gaat.

Splits je blogartikel op!

Je kunt een lang blogartikel natuurlijk ook opsplitsen en meerdere kleinere blogteksten. Stel dat je in totaal 40 tips hebt verzameld. Dan kun je deze in een enkel blogartikel plaatsen, maar dan zit je met een even aantal. Je kunt ervoor kiezen om een extra tip te zoeken of een tip te laten vallen. Een andere optie is om het blogartikel op te splitsen in oneven aantallen. Je schrijft bijvoorbeeld 2 blogs met elk 13 tips en 2 blogs met elk 7 tips. Uiteindelijk geef je dan toch alle 40 tips weg aan je lezers en profiteer je van de voordelen van oneven aantallen. Daar komt natuurlijk nog bij dat je direct 4 mooie blogs hebt om te publiceren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here