Home Tips Kerstpakketten schenken: zo werkt dit belastingtechnisch

Kerstpakketten schenken: zo werkt dit belastingtechnisch

1218
DELEN
Kerstgeschenk belasting

De kerst komt er weer aan en daarom is het van groot belang dat we in dit artikel kort stilstaan bij het kerstpakket 2019. Het is belangrijk dat jij als werkgever goed op de hoogte bent van hoe een kerstpakket schenken belastingtechnisch werkt. Een kerstpakket cadeau doen is een fantastische manier om je waardering te laten blijken. Als werkgever mag je deze kans dus absoluut niet onbenut laten. Wel wil je natuurlijk weten wat voor kosten je kunt verwachten. Om deze reden leggen wij je graag uit hoe dit belastingtechnisch werkt.

Hoe werkt het met de belasting

Als je een kerstpakket verstrekt, dan is het zeker slim om te kijken of je het kerstpakket onder de WKR kan laten vallen. De WKR staat voor de werkkostenregeling en dit is een forfaitair bedrag dat je kunt toepassing op basis van je totale loonsom van de onderneming. Hierbij heb je dus een max en mochten de kerstpakketten onder de max zitten, dan is het erg slim om de kerstpakketten binnen de WKR te laten vallen. Hierdoor kun je de pakketten verstrekken zonder belasting te betalen. Zowel de werkgever als de werknemers betalen op deze manier geen belasting.

Het is wel goed om te kijken of je niet over de vrije ruimte komt, want als je eroverheen gaat, dan betaal je 80% belasting over de verstrekte vergoeding die de vrije ruimte te boven gaat. Dat is natuurlijk een pijnlijke belasting en daarom is het zeker aan te raden om hier aandacht aan te besteden. In dit geval kun je beter voor een goedkoper kerstpakket kiezen. De kerstpakketten helemaal overslaan dit jaar is uiteraard geen optie, want binnen de meeste bedrijven is het schenken van kerstpakketten traditie. Een traditie waar zowel werknemers als werkgever veel profijt van hebben.

Kerstgeschenk

Een leuke kerstpakket idee

Nu je weet hoe het schenken van kerstpakketten belastingtechnisch in elkaar zit, ben je wellicht ook op zoek naar een goed idee om te schenken dit jaar. Dan is het zeker geen slecht idee om Rituals kerstpakketten te overwegen. Deze kerstpakketten zijn altijd leuk om cadeau te doen en bovendien ook nog eens relatief goedkoop. Rituals kerstpakketten zijn zowel onder mannen als vrouwen zeer geliefd. Als jij echt een uniek geschenk aan je medewerkers mee wilt geven, kun je ook zelf kerstpakketten samenstellen. Meestal ben je in dit geval wel iets duurder uit. Bovendien kost dit ook relatief veel tijd, maar een leuk idee is het zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here