Home Blogs Kerstcadeaus

Kerstcadeaus

1634
DELEN

De kerstboom staat bij vele huishoudens al opgetuigd in de huiskamer. ‘s avonds geeft het een gezellige sfeer en overdag geeft het ook een knus gevoel. De kerstboom zelf heeft eigenlijk niks met het kerstfeest te maken. Waarom en wanneer de boom precies in huis is gekomen is eigenlijk niet helemaal duidelijk. Wat wel de traditie is, is om cadeautjes onder de boom te leggen en op kerstochtend deze met familie en/of vrienden te openen. Sinterklaas is natuurlijk net geweest, dus wat kan je nog geven?

Wenslijst

Vanuit een onderzoek is er een top 10 samengesteld van de meest gevraagde cadeautjes. Hierop is te zien dat cadeaubonnen, boeken en staatsloten in de top 3 staan. En eigenlijk is een cadeaubon vragen helemaal niet zo vreemd. Iedereen lijkt alles al te hebben en dingen die we willen zijn vaak wat duurder. En om nou een duur cadeau voor kerst te vragen, terwijl het eigenlijk om het idee gaat, is misschien wat ongemakkelijk.

Met een cadeaubon kun je zelf kiezen wat je koopt en eventueel zelf nog een bedrag bijleggen. Zo is het voor de gever makkelijk om wat te vinden en zal je zelf ook niet teleurgesteld met het product dat je met de bon gaat kopen. Een win-win situatie dus! Wel is het verrassend dat boeken nog steeds zo hoog scoort.

Tegenwoordig wordt er namelijk steeds meer gedigitaliseerd waardoor boeken minder populair lijken te zijn. Uiteraard wordt er niet gezegd of e-books ook meetellen. Het lot op nummer drie is vooral een gok. De oudejaarstrekking komt na kerst al snel en veel mensen willen toch graag dat gokje wagen. Want stel je wint de hoofdprijs….dat zou toch een prachtige intro van een nieuw jaar zijn.

Bedrijven

Ook bedrijven geven elke kerst cadeaus weg. Meestal zijn dit kerstpakketten maar het kunnen ook andere giften zijn zoals bonnen, een goed doel of soms zelfs een cash bonus.

Amerika

In Amerika gaat het er toch wat anders aan toe. Zij hebben geen Sinterklaas en storten zich dan ook volledig op het feest van de Kerstman. Aangezien het vooral als een kinderfeest wordt gezien, zijn er genoeg cadeaus die gekocht kunnen worden. Nu is het wat moderner wat cadeau’s betreft. Kinderen krijgen toch vaker tablets en dergelijke. Natuurlijk niet allemaal

Waar kopen

Er zijn eindeloos veel winkels om cadeaus te kopen. Door op internet te zoeken kom je soms leuke dingen tegen, maar weet je niet altijd of de site wel betrouwbaar is. De beste manier om hierachter te komen is het zoeken naar ervaringen en reviews. Door te lezen wat eerdere klanten van de winkel vonden en hoe zij het hebben ervaren kun je al snel een conclusie trekken over het bedrijf.

Bron: https://www.ad.nl/lifestyle/cadeaus-de-top-10-van-zijn-en-haar-miskopen~a61c3b3b/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here