Home Blogs Kassa en webshop: Hoe koppel je beide systemen voor maximaal resultaat?

Kassa en webshop: Hoe koppel je beide systemen voor maximaal resultaat?

7114
DELEN
webshop en kassa koppelen

Heb je een webwinkel naast je fysieke winkel? Of ben je van plan om een webshop te starten? Twijfel je omdat je elke keer veel tijd kwijt bent aan je voorraadbeheer? Of vind je het ingewikkeld om een online winkel te beginnen? Dat hoeft niet meer. Wanneer je gebruikmaakt van een kassasysteem in combinatie met webshop software, worden veel handelingen geautomatiseerd en ben je geen uren meer kwijt aan je administratie. Wil je meer weten over kassasoftware, een webshop programma en de koppeling tussen beide systemen? Lees dan snel verder.

Wat kun je met kassa software?

Als je gebruikmaakt van een kassa, kun je niet zonder kassa software. Dit programma zorgt er namelijk voor dat jouw kassa doet wat hij moet doen. De mogelijkheden van een kassasysteem lopen erg uiteen. Zo is het mogelijk om pinbetalingen te verwerken en je voorraad en klanten te beheren. Wanneer een product wordt verkocht, wordt dit direct verwerkt in je voorraad. Dit zal ervoor zorgen dat je voorraad altijd op orde is en jij nooit meer ‘nee’ hoeft te verkopen. Er bestaat ook online kassa software. Het grote voordeel van online is dat je altijd en overal bij de gegevens van jouw kassa kunt. Daarnaast staat al jouw data veilig opgeslagen in de cloud.

Wat zijn de mogelijkheden van een webshop programma?

Wil je een eigen webshop beginnen of heb je al een webshop, maar maak je nog geen gebruik van software? Door gebruik te maken van webwinkelsoftware, wordt het beheren en onderhouden van je online shop een stuk eenvoudiger. Er is onderscheid te maken tussen twee verschillende soorten software, namelijk webwinkelsoftware en webshop software onder licentie. Wanneer je kiest voor webshop software, zal je zelf de winkel moeten ontwerpen en inrichten. Als je niet beschikt over voldoende technische kennis, kan het zijn dat je dit door iemand die er veel verstand van heeft moet laten doen. Door te kiezen voor webwinkel software onder licentie, ook wel SaaS (Software as a Service) genoemd, kun je vrijwel direct beginnen met het ontwerpen en inrichten van je online winkel. Door gebruik te maken van SaaS webshop software, word je webwinkel altijd onderhouden en bijgewerkt. De kosten hiervan zijn wel een stuk hoger, omdat je ook betaalt voor de service die de leverancier biedt.

De beste SaaS webshops vind je hier:

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een programma voor mijn kassa en webshop?

Wil je jouw kassasysteem en webwinkelsoftware graag aan elkaar koppelen? Zorg er dan voor dat je kiest voor software die je kunt laten samenwerken. Het is belangrijk dat je kiest voor de online versies van kassa- en webshop software. Door je kassa en webshop aan elkaar te koppelen kun je profiteren van veel voordelen, hieronder lees je meer over deze voordelen en waarom het onmisbaar is om voor deze koppeling te kiezen.

Wat is het voordeel van het koppelen van je kassa- en webshop software?

Zoals hierboven vertelt levert het koppelen van je kassa en webshop een hoop voordelen op. Om het duidelijk en overzichtelijk te houden, worden de voordelen hieronder op een rijtje gezet:

  • De producten die worden ingevoerd in je kassa, worden ook getoond in je webshop
  • Bestellingen worden automatisch verwerkt in je voorraadbeheer
  • Klanten van de webshop worden automatisch in je kassa getoond
  • Je hoeft nooit meer dubbel gegevens in te voeren
  • Je voorkomt dat je ‘nee’ moet verkopen, omdat je voorraad altijd op orde is

Mocht je willen profiteren van alle bovengenoemde voordelen, twijfel dan niet langer en koppel je kassa aan je webshop. Om je te helpen is er het Appwiki App Center, daarin kun je zien welke software je met elkaar kunt koppelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here