Home Tips Een kantoorhond: de voor- en nadelen

Een kantoorhond: de voor- en nadelen

3240
DELEN
Kantoorhond

Honden zijn vrienden voor het leven. Ze zorgen voor gezelligheid, aandacht en stimuleren in veel gevallen ook je sociale leven. Dat geldt niet alleen voor ouderen, ook voor werkenden. Gelukkig is het tegenwoordig steeds vaker mogelijk om je hond mee te nemen naar je werk. Dat geldt uiteraard niet voor elk beroep, voor kantoorfuncties is het meenemen van een hond tegenwoordig heel normaal én het heeft behoorlijk wat voordelen.

De hond uitlaten terwijl je op je werk bent

Het zal een heel herkenbare situatie zijn voor de meeste hondenbezitters: vroeg in de ochtend je hond uitlaten, vaak vlak voor je naar het werk gaat. De hond blijft vervolgens alleen thuis en blijft trouw op je wachten. Als je alleen woont kan dat wel eens lastig zijn, een hond dient immers ook uitgelaten te worden en de verveling kan snel toeslaan bij de hond als hij of zij te lang alleen moet zijn. Gelukkig kan je tegenwoordig je hond, mits goed getraind, meenemen naar je werk. In feite sla je daarmee twee vliegen in een klap:

 • je kan de hond tijdens je pauzes uitlaten zodat je voldoet aan de energiebehoefte van een hond.
 • je voorkomt verveling bij de hond waardoor hij of zij thuis gaat bijten op je meubilair.

Goed voor de gezondheid, neem je hond mee naar kantoor!

Een hond op kantoor heeft echter nog een aantal andere voordelen voor de gezondheid van jezelf en die van je collega. Juist die positieve effecten blijven vaak onderbelicht terwijl je er veel profijt van kan hebben:

 • Stress bestrijdend
  De aanwezigheid van een hond op het werk geeft afleiding en zorgt zo voor minder stress. Het werkt daarnaast bevrijdend en stimuleert je creativiteit.
 • Meer vrolijkheid
  Wat is nou fijner, de spontane begroeting van een hond of de minder vrolijke gezichten van je collegae?
 • Samenwerking verbeterd
  Een hond stimuleert de onderlinge communicatie. Wie laat de hond uit, zijn baas of een collega? Een hond dwingt je op een leuke manier door samenwerking en verbeterd de teamspirit.
 • Honden verbeteren de loyaliteit naar de werkgever
  Kan je jouw hond meenemen naar kantoor? Heerlijk en goed voor je werkgever! Hondenbezitters zijn daardoor flexibeler en zijn eerder bereid om nog even door te werken, men hoeft immers niet naar huis om de hond snel uit te laten.
 • Gezonde microben
  Wist je dat een hond microben bij zich heeft die juist goed voor ons zijn? Deze microben bevorderen onze gezondheid en maken ons weerbaar tegen allerlei infecties en ziektes, goed dus om het ziekteverzuim te verlagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here