Home Blogs Kantoor in je achtertuin: ondernemen aan huis

Kantoor in je achtertuin: ondernemen aan huis

991
DELEN
Kantoor in je achtertuin

Wanneer je een ondernemer of ZZP’er bent die vanuit huis werkt, kan het best nog wel eens een uitdaging zijn om goed geconcentreerd aan de slag te blijven. Er zijn immers allemaal andere zaken in huis waar je ook je aandacht aan kan besteden. Wil je privé en zakelijk goed kunnen scheiden dan is een echte, aparte werkplek de beste oplossing. Dit kan natuurlijk in huis, maar dit werkt ook heel goed buiten je huis: in een ​tuinhuis​ bijvoorbeeld! Wij introduceren hier de voordelen van een kantoor in je achtertuin!

Geen huishoudelijke afleiding tijdens werken

Of je nu een eigen onderneming hebt, of misschien één of enkele dagen in de week thuis werkt. Een plek in of aan huis om ongestoord te kunnen werken is dan heel prettig. Vaak zie je dat er gewoon aan de tafel in de huiskamer gewerkt wordt, of misschien heb je een kantoortje in een aparte kamer. Het nadeel van een werkplek in huis is dat je constant herinnerd wordt aan huishoudelijke klussen die ook nog moeten gebeuren. Daarom is een kantoor in een tuinhuis een uitkomst. Omdat je letterlijk uit huis bent, zul je minder snel geneigd zijn om andere klussen op te pakken, dan het werk waarvoor je in je tuinkantoor bent gaan zitten.

Privé en zakelijk gescheiden

Vervolgens is het ook fijn om een aparte plek te hebben wanneer je mensen wil ontvangen. Het komt waarschijnlijk wel eens voor dat je een overleg met iemand hebt. Dan wil je liever niet dat deze zakelijke connecties omringd zijn met jouw privé spullen in je woonkamer of wellicht naar jouw was zitten te kijken in je kantoor. Het is prettig om deze mensen te kunnen ontvangen in een geheel aparte ruimte, welke compleet gericht op jouw onderneming. Zo houd je veel makkelijker privé en zakelijk gescheiden.

Kantoor tuinhuis: kosten- en tijdsbesparend

Het is waarschijnlijk een stuk goedkoper om een mooi tuinhuis neer te zetten en deze als kantoorruimte in te richten, dan elders een aparte ruimte te huren en de inrichting te regelen. Je bent bovendien compleet vrij in de inrichting, je hoeft geen rekening te houden met de regels van een verhuurder. Je kunt de ruimte compleet naar je eigen hand zetten. Daarnaast ben je met een kantoor in de tuin uiteraard dichtbij huis. Dit bespaart je iedere dag zowel reistijd als reiskosten. Stel je maar eens voor: helemaal geen files meer of staan in de trein! Heerlijk toch?

De ideale werksfeer – werken in de natuur

Daarnaast werk je in een tuinhuis praktisch in de natuur. Zorg bijvoorbeeld voor lekker openslaande deuren of denk aan een kleine veranda met mooie ​tuinmeubelen​ aan je tuinkantoor vast. Zo kun je in de zomer zelfs (semi) buiten werken en heb je een heerlijke plek voor een relaxte meeting. Op deze manier creëer je een heel prettige en gezonde werksfeer voor jezelf. Zorg uiteraard wel voor een goed geïsoleerd tuinhuis zodat je hier ook in de winter prettig kunt werken.

Ben je al overtuigd? Als jouw tuinhuis onder de 40 m2 oppervlakte blijft, hoef je hier waarschijnlijk niet eens een vergunning voor aan te vragen. Check dat uiteraard wel even bij de gemeente waarin je woont!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here