Home Nieuws Jongeren hebben steeds vaker burn-out

Jongeren hebben steeds vaker burn-out

1546
DELEN

Wie burn-out zegt, denkt aan veertigers of vijftigers. Maar ook jongeren kunnen zich flink over de kop werken. Het aantal tieners met een burn-out neemt fors toe. Uit een onderzoek van het jongerenpanel van EenVandaag, gehouden in samenwerking met de jongerenkrant 7Days onder ruim 7.000 scholieren en studenten, blijkt dat ruim 40% van de ondervraagde scholieren last heeft van keuzestress. Ruim de helft heeft het gevoel naast school aan carrière of cv te moeten werken, 76% ervaart de prestatiedruk op school als hoog.

Uit een rondvraag op 20 scholen zegt de helft van de leerlingen wel eens burn-outverschijnselen te hebben. De eisen van de maatschappij zijn hoger geworden. Daarnaast willen de tieners zelf ook veel (te veel) doen. Er zijn diverse projecten op school en daarbuiten en de jeugd heeft het idee dat ze aan alles moeten deelnemen.

Uit cijfers van onderzoeksbureau TNO blijkt dat zo`n 13% van de beroepsbevolking last heeft van burn-outklachten (2012). Dat komt op zo`n 900.000 mensen. Iemand heeft een burn-out als er langere tijd sprake is van fysieke en geestelijke vermoeidheid met als resultaat een opgebrand gevoel. Vaak hangt het samen met paniekaanvallen, concentratieproblemen, depressieve gedachten en het idee dat zelfs het makkelijkste klusje al te veel is.

Bron: http://www.volkskrant.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here