Home Financieel Je woningwaarde verzilveren om de coronacrisis te overleven

Je woningwaarde verzilveren om de coronacrisis te overleven

529
DELEN
Je woningwaarde verzilveren om de coronacrisis te overleven

De overheid in ons land heeft het afgelopen jaar diverse maatregelen ingesteld om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden. Deze maatregelen hebben een grote impact gehad op veel ondernemers. Hoewel de overheid door middel van diverse steunpakketten en subsidies probeert het aantal faillissementen probeert zo klein mogelijk te houden, verkeren sommige ondernemingen in zwaar weer. De inkomsten zijn intussen al bijna een jaar teruggelopen en de reserves zijn bijna op. Als dat ook bij jou het geval is maar je wel een eigen woning hebt, kun je de waarde hiervan op meerdere manieren verzilveren om de coronacrisis te overleven. Hieronder lees je meer over twee opties.

Je woning verkopen en weer terughuren

Ten eerste kun je je huis verkopen en terughuren. Hierbij krijg je te maken met een zeer specifieke doelgroep, namelijk investeerders die huizen opkopen en vervolgens verhuren. Dit is mogelijk een financieel interessante optie vanwege de huidige historisch hoge woningwaardes. De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen explosief gestegen, waardoor een hoop mensen een grote overwaarde hebben op hun woning. Het geld dat nu nog vastzit in stenen kun je verzilveren door je woning eerst te verkopen en deze vervolgens terug te huren. Deze optie heeft als voordeel dat je in de huidige overspannen woningmarkt niet zelf op zoek naar een andere (goedkopere) woning. Bovendien ben je geen kostbare tijd kwijt die je beter aan je onderneming zou kunnen besteden, kwijt aan een verhuizing.

Een goedkopere woning kopen en je oude woning snel verkopen

Een goedkopere woning kopen en je oude woning snel verkopen

Om minder hoge vaste lasten te hebben, kan het verstandig zijn een goedkopere woning te zoeken. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, met de oververhitte woningmarkt. Nog maar een paar jaar geleden was het standaard eerst je eigen woning te verkopen, voordat je een andere kocht. De situatie op de huidige woningmarkt zorgt ervoor dat je dit nu beter andersom kunt doen. Maar wat als je al een andere woning hebt gekocht, en je oude woning wordt niet zo snel en gemakkelijk verkocht als je had verwacht? Ondanks het woningtekort zijn er namelijk nog steeds woningen die maanden of jaren te koop staan. Bijvoorbeeld omdat deze volledig gerenoveerd moeten worden, of gelegen zijn op een minder gewilde locatie.

Om zo kort mogelijk dubbele woonlasten te hebben, moet je je oude huis snel verkopen. Lukt dit niet via de gewone manier met behulp van een makelaar? Dan kan het verstandig zijn om bij een huis opkoper te informeren of deze interesse heeft. Deze kunnen snel een woning overnemen, op een discrete en efficiënte wijze. Zo voorkom je lang dubbele woonlasten, en ben je bovendien geen geld kwijt aan een notaris of verkoopmakelaar.

De strijd is nog niet gestreden…

Hoewel de eerste vaccinaties een feit zijn, zal er het komende jaar nog veel onzekerheid zijn.  Hierdoor zijn veel ondernemers op zoek naar manieren om hun onderneming te laten overleven. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn er meerdere opties om vermogen dat nu vastzit in stenen te verzilveren, om dit te kunnen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here