Home Tips Je werknemers vitaal houden: 3 tips

Je werknemers vitaal houden: 3 tips

439
DELEN
Je werknemers vitaal houden 3 tips

Zorg voor vitale werknemers en jouw verzuimcijfers zakken een stuk omlaag. Vitale werknemers zijn namelijk minder vaak ziek. Vitaal betekent dat jouw werknemer de kracht heeft om het leven te leven. Hierbij gaat het om je fysiek en mentaal vitaal te voelen. Jij kunt jouw werknemers ondersteunen om ze vitaal te houden. Lees hier hoe jij dit kan doen.

Motiveren om te sporten en te bewegen

Je kunt jouw medewerkers motiveren om te bewegen door loopvergaderingen in te plannen en in de pauzes te wandelen met je medewerkers. Naast matig actief bewegen zoals wandelen is het ook belangrijk om actief te bewegen. Actief bewegen is bewegingen doen, waarbij je gaat zweten zoals fitness. Je kunt jouw medewerkers op verschillende manieren om te motiveren te sporten. Je kunt bijvoorbeeld een deel van een sportabonnement of het gehele sportabonnementen betalen voor je medewerkers. Als je een deel van een sportabonnement wilt betalen kan je samenwerken met een sportcentra door aan te sluiten op de collectieve korting. Een andere optie is om een kantoor gym te maken die tijdens de pauzes of (soms) onder werktijd mag worden gebruikt. Om rugklachten te voorkomen van te veel stilzitten kan je tips om de onderrug te trainen verspreiden via de mail of in je kantoor gym. In de kantoor gym kan je medewerkers oefeningen met een weerstandsband en/of dumbbells doen. Deze kan je makkelijk aanschaffen en hoeven niet erg duur te zijn. Weerstandsbanden zijn niet duur en hiermee kan je veel oefeningen doen.

Motiveren om te sporten en te bewegen

Gezonde voeding

Stimuleer jouw medewerkers door een fruitmand en gezonde drankjes aan te bieden op de kantoorplek. Heb je een kantoorkantine? Verkoop hier dan zoveel mogelijk gezonde producten. Zet de gezonde producten vooraan zodat je onbewust mensen een duwtje in de rug geeft om het gezonde product te kiezen. Dit wordt ‘nudging’ genoemd. Hiermee dwing je niemand om de gezonde keuze te maken, maar maak je de gezondere keuze makkelijker om te maken. Dit komt doordat de gezondere keuze sneller gezien wordt en makkelijker te pakken is. Een andere manier van ‘nudging’ is door de ongezondere producten duurder te maken.

Mentaal

Sporten vermindert de stress bij je medewerkers. Desondanks kan dit onvoldoende zijn. Dan kan het helpen om mindfulness of yoga te beoefenen. Ook deze activiteiten kan je aanbieden met kortingen. Je kunt ook een stoelmassage aanbieden op het werk. Dit kan erg ontspannend zijn.

Het belangrijkste bij het vitaal houden van je medewerkers is dat de werkdruk niet hoger is dan de belastbaarheid van je medewerkers. Hiervoor is het belangrijk om vaak genoeg met elkaar te praten of de balans tussen werkdruk en belastbaarheid nog goed voelt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here