Home Tips Je website: zelf doen of uitbesteden?

Je website: zelf doen of uitbesteden?

814
DELEN

Je bent net begonnen met je bedrijf en je wil graag online zichtbaar zijn. Een van de eerste stappen voor online zichtbaarheid is een eigen website. Laat je deze site maken of ga je zelf je eigen website maken? Aan beiden zitten voor- en nadelen. 

Je website laten maken 

Als je niet zo handig bent met computers of er geen tijd voor hebt kan het fijn zijn om je website te laten maken door een website bouwer. Zo’n website bouwer kan eigenlijk allerlei soorten websites maken. Zo kun je je webwinkel door zo’n webdesigner laten maken. Ook websites waar je diensten aanbiedt of een informatieve website is mogelijk. Je vertelt een webdesigner precies wat je wilt en zo kan hij of zij de website ontwikkelen. 

Kosten website laten bouwen

De kosten voor het laten maken van een professionele website loopt uiteen. Het hangt er vanaf hoeveel functies je website moet hebben. Wil je bijvoorbeeld een webwinkel laten maken waarbij bezoekers een eigen inlog en account hebben, dan is het voor een webbouwer wat meer werk en moet je rekenen op wat hogere kosten. Wanneer je website minder functionaliteiten nodig heeft zal het minder tijd kosten en dus ook minder geld. Zorg er wel voor dat je een CMS-systeem hebt, waarbij je zelf je inhoud kunt aanpassen. Het fijnste is om een betaalbare WordPress website te laten maken. 

Zelf je eigen website maken

Ben je wel handig op de computer en programma’s als Word? En heb je de tijd ervoor? Dan is het misschien wel een optie voor jou om zelf je eigen website te maken. Maar hoe maak je een website? Dat kan bijvoorbeeld met de tool WordPress. Je werkt met templates die je zelf helemaal naar jouw zin kunt aanpassen. Ook als je website af is kun je gemakkelijk  content toevoegen of verwijderen. Er zijn een aantal gratis templates, maar je hebt ook betaalde templates die vaak veel meer functionaliteiten hebben. 

Het voordeel van een website laten maken is dat het je geen tijd kost en dat je zeker weet dat je een professionele website hebt. Je zult echter veel moeten schakelen met de webbouwer, wat soms vermoeiend kan zijn. Hier heb je geen last van als je je website zelf maakt en heb je er zelf volledig de controle over. Het enige nadeel van het maken van je eigen website is dat het veel tijd kost, terwijl een ervaren webbouwer misschien in één dag klaar is. Het gaat er dus om hoeveel tijd en geld je erin wilt investeren en in het geval dat je het zelf wilt doen – of je handig bent. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here