Home Financieel Je vermogen maximaliseren met vermogensbeheer

Je vermogen maximaliseren met vermogensbeheer

433
DELEN
Je vermogen maximaliseren met vermogensbeheer

Niet zomaar iedereen kan een succesvolle ondernemer worden. Je ziet dan ook dat er bepaalde persoonskenmerken zijn, die opvallend vaak voorkomen bij ondernemers. Een daarvan is de drang om te maximaliseren. Als ondernemer ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor je eigen inkomsten. Een laissez faire-instelling zal dan ook bepaald geen goede invloed hebben op een winstgevende onderneming. Net zoals je dag in, dag uit alles uit de kan haalt om nieuwe klanten binnen te halen of de omzet of winst te vergroten, is het ook goed dit principe toe te passen als het gaat om je vermogen. Hieronder lees je alles over de maximalisatie van je vermogen met behulp van vermogensbeheer.

Voor de ondernemers die het goed hebben gedaan

De afgelopen jaren zijn zeker niet gemakkelijk geweest voor veel ondernemers. De coronapandemie met behoorlijk ontwrichtende maatregelen, stijgende prijzen van onder meer grondstoffen en energie en tot slot ook nog een medewerkerstekort en stijgende lonen hebben voor de nodige uitdagingen gezorgd. Sommige ondernemers konden hier niet goed op inspringen, en zijn in de financiële problemen terechtgekomen. Anderen hebben met een flexibele houding juist wel de goede kansen gespot en deze benut.

Behoor jij tot deze laatste groep? Omdat je een mooie winst hebt gemaakt of gaat maken dit jaar? Of omdat je je onderneming goed hebt kunnen verkopen, of dit gaat doen? Denk er dan eens over na of vermogensbeheer iets voor je zou kunnen zijn.

Voor de ondernemers die het goed hebben gedaan

De voordelen van vermogensbeheer

De spaarrentes zijn het afgelopen jaar als gevolg van de stijgende rentes van de ECB langzaamaan weer aan het stijgen. Maar er is wel nog steeds sprake van een relatief hoge inflatie, waardoor geld op een spaarrekening eigenlijk verdampt. Vermogensbeheer geeft je de mogelijkheid dit te voorkomen. Het grote voordeel van vermogensbeheer is, dat je het daadwerkelijke beleggen aan een professional overlaat. Je hoeft zelf geen tijd en energie te steken in het actief beheren van je orderportefeuille, en voorkomt aan- en verkoopbeslissingen op basis van emoties. Daarbij is er echter wel ruimte voor eigen inbreng. Zo kies je zelf welke beleggingsstrategie je wil volgen, en kun je bijvoorbeeld ook vanuit eigen interesse beleggen in een bepaalde sector of regio.

Zo gaat vermogensbeheer in zijn werk

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te zien of vermogensbeheer iets voor je is. Dit begint met het opstellen van een beleggingsplan. Hierin leg je voor jezelf vast welk bedrag je beschikbaar hebt, wat je doel hiermee is, hoeveel tijd je daarvoor hebt en hoeveel risico je wil en kan lopen. Past dit bij vermogensbeheer, dan bekijk je samen met je vermogensbeheerder welke beleggingsportefeuille past bij je situatie en wensen. Omdat de financiële markten voortdurend in beweging zijn is het tot slot goed om een vinger aan te pols te houden. Door regelmatig de realisatie van je doelen te evalueren en eventueel de strategie bij te stellen, geef je je vermogen zoveel mogelijk de kans om te maximaliseren!