Home Financieel Je privélasten verlagen om extra te investeren in je onderneming

Je privélasten verlagen om extra te investeren in je onderneming

1182
DELEN
Je privélasten verlagen om extra te investeren in je onderneming

Ruim twee jaar lang hebben we reikhalzend uitgekeken naar het einde van de coronapandemie. Na diverse maatregelen om verspreiding van het virus onder controle te houden en overbelasting van de zorg te voorkomen, zou de maatschappij weer open gaan. Feest! Zeker voor veel ondernemers, die voor grote uitdagingen kwamen te staan door de maatregelen. Helaas is het post-coronafeest totaal niet wat velen ervan verwacht hadden. Een groot personeelstekort, oplopende prijzen door schaarste aan veel goederen en economische onzekerheid door de oorlog in Oekraïne zorgen voor een flinke domper op de feestvreugde. Moet je extra investeren in je onderneming om zakelijk alsnog het hoofd boven water te houden? Dan kan het nodig zijn je privélasten te verlagen.

Besparen op boodschappen

De oorlog in Oekraïne, een tekort aan diverse grondstoffen, en stijgende transport en energielasten hebben voor flinke prijsstijgingen in de supermarkten gezorgd. Door bewuster boodschappen te doen voorkom je dat je zomaar opeens honderden euro’s meer kwijt zult zijn maandelijks. Hoe je dat doet?

Let allereerst op aanbiedingen van verschillende supermarkten. Kijk daarnaast ook eens wat hoger en lager in het schap. De duren A-merken liggen namelijk vaak op ooghoogte. Huismerkartikelen kosten soms maar de helft, terwijl het prima alternatieven zijn. Maak daarnaast altijd een lijstje voordat je boodschappen gaat doen, zo voorkom je impulsaankopen. Tot slot kun je ook vaak op een markt goedkoper aan bijvoorbeeld brood, groente, fruit en verzorgingsartikelen komen.

Besparen op boodschappen

Een eventuele lening oversluiten

Heb je in het verleden een lening afgesloten? Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto? Of heb je een creditcardschuld of een krediet bij een webshop? Een dergelijke lening oversluiten kan je maandelijks behoorlijk wat schelen aan vaste lasten. Bij veel van deze leningen is er namelijk sprake van een relatief hoge rente. Hierdoor betaal je onnodig veel. Een lening oversluiten (of meerdere samenvoegen) is vaak mogelijk tegen een lager rentepercentage. Zo profiteer je van een lager maandbedrag. Wil je een lening herfinancieren? Kijk dan wel snel naar de mogelijkheden, want de rentepercentages vertoonden het afgelopen jaar een stijgende lijn.

Waarom nu een lening oversluiten?

Het afgelopen jaar zijn de kapitaalrentes gestegen. Hierdoor is het voor kredietverstrekkers duurder geworden om geld te lenen. En dat zie je als consument terug in hogere rentepercentages. De gemiddelde hypotheekrente is het afgelopen jaar al verdubbeld. En ook de rentes voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet zijn verhoogd. Door zo snel mogelijk over te sluiten profiteer je nog van lagere rentes. Een lening kun je bijvoorbeeld voordelig oversluiten bij Postkrediet.

Tweedehands spullen kopen

Op zoek naar een andere tafel of bank voor je interieur? Of een andere tuinmeubelset? Kijk dan ook eens naar tweedehands artikelen, in plaats van nieuwe aan te schaffen. Deze worden soms voor een fractie van de nieuwprijs aangeboden. Het heeft overigens niet alleen als voordeel dat je er geld mee bespaart. Doordat producten een langere levensduur krijgen, ben je namelijk ook nog eens hartstikke duurzaam bezig. Bovendien is het kopen van tweedehands artikelen ook nog eens erg in trek, omdat je prachtige unieke dingen kunt vinden.

Over een paar maanden moeten ondernemers verplicht starten met de terugbetaling van uitgestelde belasting gedurende de coronacrisis. Om niet in financiële problemen te komen, kan het nodig zijn wat extra privévermogen in je onderneming te stoppen. Bovenstaande tips om te besparen op je privélasten helpen daarbij zeker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here