Home Blogs Je kind meenemen naar zakenlunch of bedrijfsfeest? Geef ze een goede look!

Je kind meenemen naar zakenlunch of bedrijfsfeest? Geef ze een goede look!

1753
DELEN

Kinderen en zaken gaan niet zo vaak goed samen. Maar soms komt het voor dat je met het hele gezin wordt uitgenodigd. Dit gebeurt bijvoorbeeld wel op kerstborrels, maar ook bij andere bedrijfsfeesten kunnen kinderen welkom zijn. En het komt ook wel voor dat je een zakenlunch hebt met je kinderen erbij. Als je kinderen erbij zijn, vormen ze een soort visitekaartje. Ze dienen zich dus een beetje netjes te gedragen en ook goed gekleed te zijn. Wil jij je kind meenemen naar een zakenlunch of bedrijfsfeest? Zo geef je ze een goede look!

1.         Jongens: stoer of netjes

Bij jongens is het de vraag of ze stoer of juist netjes moeten worden gekleed. Dit hangt natuurlijk af van de situatie. Heb je een zakenlunch met een keurige heer, dan verwacht die waarschijnlijk dat jouw zoon een net colbertje draagt. Maar bij een informeel bedrijfsfeest is het ook prima om een blouse, shirt of een stoere trui aan te doen. Zorg wel altijd dat de kinderkleding er netjes en nieuw uitziet (en schoon!).

2. Meisjes: rok of broek?

Bij meisjes is het de vraag of je ze een jurk, een rok of een broek laat dragen. Ook dit hangt af van je zakenpartner. Eigenlijk is de vuistregel dat een rok of jurk eigenlijk altijd goed is, mits hij niet te kort is. Laat je dochter dus geen minirokje dragen. Het hoeft ook weer niet een enkellange rok of jurk te zijn. Ga je naar een bedrijfsfeest dat buiten gehouden wordt? Dan kan een broek een stuk praktischer zijn.

 

3. Jongens: een goede broek

Uiteraard dient bij jongens niet alleen de bovenkleding netjes te zijn. Ook de broek moet er goed uitzien. Het is belangrijk dat de broek goed past bij de bovenkleding. Het is tegenwoordig eigenlijk not done om je zoon echt helemaal in pak te doen. Dat is alleen voor bijzonder chique gelegenheden. Normaal gesproken kun je een colbert op een nette strakke jeans doen. En ga je voor een stoere look met een blouse of shirt, dan mag de broek ook een wat stoerder uiterlijk hebben. De broek mag dus ook extra naden, zakken of ritsen hebben. Een broek met ‘slijtplekken’ mag ook, mits zichtbaar is dat de broek nog niet van ouderdom versleten is.

 

 

4. Meisjes: leuke bovenkleding

Draagt je dochter een jurk, dan hoef je je al niet meer druk te maken over de bovenkleding. Maar bij een rok of broek hoort een passend jasje, truitje of shirt. Dit hangt af van de gelegenheid en uiteraard het weer. Een licht bloesje is vaak een goede keus, maar je kunt ook gaan voor een nette trui of shirt. Is je dochter ouder dan tien jaar? Dan moet je goed opletten dat de kleding wel netjes is. Je hoeft echt niet te gaan voor een coltrui, maar als er teveel zichtbaar is wordt dat snel gezien als ordinair bij zakelijke gelegenheden.

 

 

 

 

5. En natuurlijk de kapper

De kind in nette kleren laten verschijnen is natuurlijk al een heel goed begin. Verder is het goed om van tevoren even naar de kapper te gaan. Ook hier geldt dat je kiest voor een kapsel dat past bij de gelegenheid. Toch heb je hier veel vrijheid mee. Vroeger moesten jongens bijvoorbeeld altijd keurig kortgeknipt zijn. Tegenwoordig wordt hier veel minder nadruk op gelegd en zelfs bij een nette gelegenheid is het prima om de haren wat langer te laten en stoer in model te brengen.

Een zakenlunch of bedrijfsfeest is voor veel ouders extra spannend als de kinderen mee mogen komen. Toch hoef je je er niet snel zorgen voor te maken. Door je goed voor te bereiden kun je zorgen voor een hele goede indruk. Je kinderen fungeren als visitekaartje voor jou en voor je bedrijf. Door je kinderen een goede look te geven, maak jij een perfecte eerste indruk. Maar vergeet in de spanning vooral niet om zelf ook passende kleding te dragen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here