Home Tips Je kantoor verduurzamen: 5 tips

Je kantoor verduurzamen: 5 tips

358
DELEN
Je kantoor verduurzamen 5 tips

Steeds meer bedrijven hechten veel waarde aan duurzaamheid en dat is natuurlijk niet zonder reden. Het verduurzamen van je kantoor heeft diverse voordelen. Niet alleen bespaar je op de energiekosten, ook draag je je steentje bij aan een beter milieu. Wil je meer met duurzaamheid doen, dan is het verduurzamen van je kantoor daar een goede stap voor. Maar hoe pak je dat aan? Wij geven hieronder vijf tips om je op weg te helpen.

Zorg voor een goede isolatie

In hoeverre je kantoor geïsoleerd is, bepaalt voor een deel hoe duurzaam het is. Hoe beter de isolatie, hoe duurzamer je kantoor. Het is daarom van belang om te zorgen voor een goede isolatie. Dat is op verschillende manieren mogelijk. Zo zijn er grote- en kleine isolatiemaatregelen. Denk bij grote isolatiemaatregelen aan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en vloerisolatie. Daarnaast zorgt HR++ glas ervoor dat je kantoor beter geïsoleerd is. Dit glas beperkt warmteverlies, waardoor de temperatuur sneller aangenaam is. Bovendien behaal je hiermee optimaal rendement en geniet je van lage energiekosten.

Bij kleine isolatiemaatregelen kun je denken aan het gebruiken van tochtstrips, isolerende gordijnen en isolerende folie achter radiatoren of voor op ramen. Is je kantoor nog niet goed geïsoleerd, dan is het beter om eerst voor de grote maatregelen te kiezen. Daar maak je direct een wereld van verschil mee en dat maakt jouw kantoor binnen no time een stuk duurzamer dan het was.

Energiezuinige verlichting gebruiken

Een andere manier om je kantoor te verduurzamen, is door energiezuinige verlichting te gebruiken. Verlichting is onmisbaar in je kantoor, er brandt veel licht tijdens kantooruren. Maak je nog geen gebruik van ledverlichting, dan is het goed om die overstap wel te maken. Ledverlichting is een vorm van zuinige verlichting, waarmee je makkelijk veel energie bespaart. Ledlampen hebben een lager stroomverbruik en een langere levensduur, waardoor het stukken beter voor het milieu is dan traditionele lampen.

Laat zonnepanelen plaatsen

Laat zonnepanelen plaatsen

Een investering die tegenwoordig ook door steeds meer bedrijven wordt gedaan, is het plaatsen van zonnepanelen. Doe je dit, dan wek je energie op een duurzame manier op. Zonne-energie raakt nooit op en bovendien wordt er geen CO2 uitgestoten bij het omzetten van zonne-energie in elektriciteit. De energie die je opwekt, is binnen je kantoor te gebruiken. Hierdoor bespaar je maandelijks veel geld op de energiekosten. De investering in zonnepanelen heb je vaak binnen een korte tijd weer terugverdiend.

Zuinige apparatuur gebruiken

Wil je energie besparen op kantoor, om op die manier duurzamer te zijn? Dan is het ook een aanrader om voor zuinige apparatuur te kiezen indien je die nog niet hebt. Er komen steeds meer energiezuinige apparaten op de markt. Deze kosten dan in de eerste instantie misschien wel wat duurder, maar die investering haal je er vaak snel weer uit. Zulke energiezuinige apparaten verbruiken een stuk minder energie, waardoor het milieuvriendelijk is en daarnaast kosten bespaart.

Ga voor een duurzaam interieur

Je kantoor verduurzamen doe je ook door in je interieur rekening te houden met duurzaamheid. Dat is op verschillende manieren mogelijk. Wat je kunt doen, is investeren in duurzame kantoormeubelen. Dat is mogelijk door te kiezen voor meubilair van milieuvriendelijke materialen. Een andere mogelijkheid om je interieur duurzamer te maken, is het kopen van tweedehands spullen. Met tweedehands meubilair verleng je de levensduur, wat goed is voor het milieu.

Zoals je hierboven hebt gelezen is het op verschillende manieren mogelijk om je kantoor duurzamer te maken. Ga daar dus zeker mee aan de slag als je kantoor momenteel nog niet milieuvriendelijk is, want je gaat er hoe dan ook profijt van hebben.