Home Tips Je bent ondernemer of je bent het niet

Je bent ondernemer of je bent het niet

556
DELEN
Je bent ondernemer of je bent het niet

Je bent ondernemer of je bent het niet. Een vaak gehoorde uitspraak over ondernemerschap. Maar wat maakt jou nou precies een ondernemer? Onder andere door de juiste mensen om je heen te verzamelen. En je bezig te houden met jouw corebusiness.

Ondernemen. Veel vrijheid, weinig werken en alles is mogelijk. Dat is kort geschreven de droom van de ondernemers. Of dat ook daadwerkelijk lukt? Zeker niet. De meeste ondernemers werken meer uren per week dan jij je kunt voorstellen. En zijn non-stop bezig met hun ‘kindje’. Daarom is dat ondernemen niet zomaar iets. En kun je er maar beter goed mee omgaan, om het risico zoveel mogelijk te verkleinen.

Heb jij de ambitie om ondernemer te worden? Dat kan. Voer je idee uit, maar dan beter dan de concurrent. En zorg voor de juiste mensen om je heen, zodat jij je kunt bezighouden waar jij goed in denkt te zijn. Of misschien al bent natuurlijk. Om daarop in te springen: wat maakt je een goede ondernemer? Iemand die veel geld verdient? Of juist iemand die goed is voor zijn/haar personeel? Daar zijn de meningen over verdeeld. Kies wat voor ondernemer jij wilt zijn, en probeer dat idee zo lang mogelijk vast te houden. Zo weet je dat je dicht bij jezelf blijft.

Verzamel de juiste mensen om je heen

Verzamel de juiste mensen om je heen. Herhaling werkt, is het niet? Daarom schrijven we dit vaak. En willen we je graag helpen om die juiste mensen te selecteren. Bijvoorbeeld voor je boekhouding, of administratie. Zorg dat je iemand hebt voor HR-gerelateerde zaken. En een vast aanspreekpunt, zodat je niet zelf alles hoeft te doen. Natuurlijk moet je daar wel eerst budget voor hebben of vrijmaken. En geld besparen kan altijd: besteed bijvoorbeeld jouw rittenregistratie uit. Voor een paar euro in de maand ben jij klaar en hoef je daar niet meer naar om te kijken. En dat scheelt jou weer veel tijd en dus geld. En dat kan je besteden aan jouw personeel of jouw onderneming omdat verder te laten groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here