Home Blogs Internationaal ondernemen: lokale salesprofs vinden

Internationaal ondernemen: lokale salesprofs vinden

989
DELEN
cross border recruitment

Een belangrijk kenmerk van succesvolle ondernemers? Groot denken! Biedt jij een product of dienst aan waarvoor in Nederland veel vraag is? Dan is dat in andere landen misschien ook wel het geval. Zo zijn er veel voorbeelden van ondernemingen die internationaal opereren, en bijvoorbeeld ook in Duitsland, België of Frankrijk actief zijn. Het is wel verstandig je goed te beseffen dat de Nederlandse manier van ondernemen vrij uniek is, en niet zomaar in andere landen snel geaccepteerd wordt. Waar moet je allemaal aan denken als je onderneming internationaal wil gaan opereren?

Internationaal ondernemen vraagt specialistische kennis

Als ondernemer heb je waarschijnlijk niet de tijd zelf in een ander land op zoek te gaan naar nieuwe klanten. Het is het handigst hier lokale salesmedewerkers voor te zoeken. Maar hoe doe je dat? Cross border recruitment helpt je hierbij. Een internationaal recruitment bureau heeft als specialisme internationaal ondernemen en gaat voor je aan de slag de juiste mensen te vinden. Zo kun jij je blijven richten op de producten en diensten die je onderneming levert. Om je onderneming internationaal succesvol te maken, zet een internationaal recruitment bureau op hun beurt hun kennis, ervaring en netwerk in.

Personeel zoeken en inhuren in het buitenland

Een internationaal recruitment bureau kent de lokale markt in ander landen veel beter dan jij. Ten eerste kunnen ze uitzoeken waar groeikansen voor je onderneming liggen in het buitenland. Welke doelgroepen zijn er bijvoorbeeld te specificeren en hoe zijn deze te bereiken? Daarnaast weten ze waar ze werkzoekend salespersoneel moeten vinden en hoe ze deze moeten benaderen. Je hebt immers goede medewerkers nodig om de verkoop en omzet te gaan realiseren. Mensen die er ook nog eens open voor staan voor een internationaal bedrijf te werken. Ook bieden ze hulp bij het afsluiten van arbeidscontracten en de salarisadministratie. En weet jij daarnaast hoe het bijvoorbeeld zit met het regelen van een leaseauto voor een medewerker in de buitenland?

Het belang van interculturele coaching en training

Heb je met behulp van cross border recruitment de juiste salesmedewerkers gevonden? Dan is training en coaching nodig om je onderneming internationaal ook echt een succes te maken. Een internationale onderneming krijgt immers te maken met andere mensen, met andere werkwijzen, gewoonten en culturen. Dit brengt nieuwe mogelijkheden en inzichten met zich mee, maar dan moet iedereen zich daar wel goed bewust van zijn. Interculturele trainingen helpen begrip en bewustwording te stimuleren. Het management en internationale salesteam leert zich hierbij te verdiepen in elkaars cultuur.

In Nederland zijn er door de geografische ligging en ondernemendheid veel bedrijven die hun activiteiten uitbreiden naar andere landen. Ga jij ook onderzoeken welke kansen er zijn in andere landen en deze succesvol benutten?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here