Home Duurzaam Installatie van zonnepanelen, ondanks coronacrisus, door het dak

Installatie van zonnepanelen, ondanks coronacrisus, door het dak

793
DELEN
Installatie van zonnepanelen, ondanks coronacrisus, door het dak

Hoewel de voorspellingen begin dit jaar somber waren, lijkt de zonnepanelenbranche weer te zijn hersteld en mogelijk zelfs te zijn gestegen. Halverwege dit jaar hebben we in Nederland de grens van 1 miljoen huishoudens doorbroken. Dat betekent dat op meer dan 1 miljoen daken op dit moment zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Hoe is het beeld bij jou in de straat?

Installaties zonnepanelen exponentieel gestegen

Toen in 2003 een handjevol mensen zonnepanelen op het dak hadden geplaatst, dacht men dat de groei er al snel in zou zitten. Helaas duurde het nog vele jaren tot de installatie hiervan een significante groei kon laten zien. In 2015 hadden nog slechts 250.000 huishoudens zonnepanelen op het dak en van 2015 tot 2020 is dit tot boven de 1 miljoen gegroeid. De voordelen van zonnepanelen lijken eindelijk binnen te komen. Daarnaast worden zonnepanelen ook steeds beter, mooier en betaalbaarder dan vroeger.

Subsidiemogelijkheden

Nog altijd kan je genieten van subsidiemogelijkheden van de overheid. Zo kan je de BTW op de aanschaf van je panelen terugvragen. Daarmee ontvang je dus 21% van de aanschafprijs terug. Ook kan je gebruik maken van de salderingsregeling. De salderingsregeling houdt in dat je een vergoeding ontvangt over de stroom die je teveel levert. Deze regeling geldt tot 2023 en wordt vanaf dat jaar langzaam afgebouwd.

Zonnepanelen in coronatijd

Door de coronacrisis zijn veel fabrikanten van zonnepanelen in het begin van dit jaar gestopt met de fabricage. Daardoor leek het in het begin van 2020 een dramatisch jaar te worden. Gelukkig werd de fabricage in het voorjaar weer opgepakt, en werkte de coronacrisis later juist in het voordeel van zonnepanelen. Veel mensen zijn niet op vakantie geweest en hebben daardoor meer tijd en geld over dan normaal. Veel particulieren hebben er daardoor voor gekozen om hun woning te verduurzamen met behulp van onder andere zonnepanelen.

Geplaatst in een dag

Zonnepanelen makkelijk geplaatst

Wat veel mensen nog niet weten, is dat het plaatsen van zonnepanelen vaak een fluitje van een cent is. Specialisten installeren de panelen in een halve dag werk. Je hoeft er dus niet eens vrij voor te nemen.

Heeft jouw dak een gunstige ligging?

Wil je weten of jouw dak een gunstige ligging heeft om zonnepanelen te plaatsen? De beste ligging voor zonnepanelen is een vrij uitzicht op het zuiden. Dus geen bomen of gebouwen voor je huis die voor schaduw kunnen zorgen. Of jouw dak een gunstige ligging heeft voor zonnepanelen kan je ook nakijken op de website van energieleveranciers, zoals Pure Energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here