Home Blogs Inhuren tijdelijk personeel

Inhuren tijdelijk personeel

1760
DELEN

Ben je op zoek naar iemand die tijdelijk jouw team kan komen versterken? Je kan snel iemand inhuren via een uitzendbureau, maar voordat je iemand aanneemt, moet je wel rekening houden met een aantal zaken.

Personeel inhuren op tijdelijke basis
Het is natuurlijk heel erg handig dat je iemand tijdelijk kan inhuren via een uitzend- of detacheringsbureau, of het nou voor twee weken is of voor zes maanden. Je moet echter wel rekening houden met een aantal stappen voordat je dat doet, zoals checken of het uitzendbureau wel bij de KVK ingeschreven staat en of de identiteit van je werknemer wel klopt.

Ben jij als werknemer op zoek naar een tijdelijke baan? Er staan altijd veel vacatures open, zoals deze accountmanager vacature.

Voordelen tijdelijk personeel
Tijdelijk personeel inhuren is een hele uitkomst en er zitten dan ook best voordelen aan. Een voordeel van het aannemen van tijdelijke werknemers is dat ze nieuw binnenkomen en met een frisse blik naar jullie manier van werken kijken en met nieuwe ideeën komen. Een ander voordeel is je met flexwerkers kunt inspelen op ontwikkelingen die plaatsvinden, zowel positief als negatief.

Nadelen tijdelijk personeel
Zoals er aan alles voordelen zitten, zitten daar ook nadelen aan. Een nadeel van het inhuren van tijdelijk personeel is bijvoorbeeld dat je medewerkers veel minder betrokken zijn bij het bedrijf en de collega’s en minder voor je zullen doen dan je vaste werknemers. Ze zijn ook een stuk minder loyaal en afscheid nemen is vaak appeltje eitje. Flexibele werknemers springen van baan naar baan en als ze het ergens anders beter kunnen krijgen, zijn ze zo vertrokken.

Soorten tijdelijke werknemers
Er zijn vier verschillende soorten tijdelijk personeel die je kunt inhuren. Als eerste is er de tijdelijke werknemer. Deze heeft een tijdelijk contract bij jou en is dus voor bepaalde tijd bij jou in dienstverband. De tweede is een uitzendkracht. Deze huur je in wanneer je er een nodig hebt en je bent er ook zo weer vanaf. Je draagt ook geen loonheffing af over een uitzendkracht. De derde soort is zzp’er. Deze werken zelfstandig voor meerder opdrachtgevers en kunnen snel voor jou een opdrachtje uitvoeren. En als laatste heb je de oproepkracht. Deze heeft een nul uren contract en kan opgeroepen worden wanneer daar werk naar is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here