Home Geen categorie In 7 stappen naar een veilig bedrijfspand

In 7 stappen naar een veilig bedrijfspand

1311
DELEN
In 7 stappen naar een veilig bedrijfspand

Een bedrijfspand veilig maken is belangrijk voor jezelf, maar ook voor je medewerkers. Je wilt immers niet dat al je spullen worden meegenomen als het pand een keer leeg is. Daarnaast kan een inbraakpoging ook erg onveilig worden. Je weet namelijk niet wat inbrekers van plan zijn en in het ergste geval kan het zelfs tot een gijzeling lopen. Daarom zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden om het pand voor jou en je mede collega’s veilig te houden. Hierdoor creëer je ook een fijne werksfeer en houd je niet alleen jezelf, maar iedereen om je heen tevreden. Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je pand een stukje veiliger is.

1 Een alarmsysteem

Een veilig bedrijfspand kun je ten eerste creëren door een goed alarmsysteem in te schakelen. Met veel alarmsystemen is er de optie om een alarm op je smartphone binnen te krijgen. Door deze optie ben je altijd snel op de hoogte van de gang van zaken. Daarnaast wordt ook de politie vaak direct gealarmeerd, waardoor ook zij snel op de plek aanwezig zijn. Hierdoor kan een inbraakpoging snel gestaakt worden en heb je de meeste kans om de inbrekers op heterdaad te betrappen.

2 Camerabewaking

Naast een goed alarmsysteem kan ook camerabewaking je erg goed helpen bij een veilig bedrijfspand. Dit is niet alleen belangrijk bij een inbraakpoging, maar ook als je bijvoorbeeld iemand verdenkt van diefstal. In dat geval kun je namelijk ook je medewerkers in de gaten houden, als dat nodig is. Hierdoor is het pand voor iedereen een stukje veiliger. Met camerabewaking kun je ook in de gaten houden wanneer en zwakke punten zijn in bijvoorbeeld een omringend hek. Dit zou je misschien niet opvallen zonder camerabeveiliging.

3 Deuren en ramen

Uiteraard is het belangrijk om de deuren en ramen gesloten te houden als je het pand verlaat. Toch kan een deur makkelijk open gebroken worden. Daarom is het sterk aan te raden om iets meer te investeren in goede raam- en deursloten. Met intersteel kun je dit bijvoorbeeld bereiken. Met het materiaal wat hierbij gebruikt wordt, ben je zeker van een veilige deur. Daarnaast zijn de deurknoppen ook erg modieus.

4 Beveiligen tijdens de zomervakantie

In de vakantie zijn er vaak maar weinig medewerkers aanwezig op de zaak. Dit geldt niet alleen voor bedrijfspanden, maar ook voor een simpel huishouden. Dit is voor inbrekers het perfecte moment om een inbraak te plegen, aangezien de kans om betrapt te worden op dit moment het allerkleinst is. Daarom is extra beveiligen tijdens de zomervakantie erg belangrijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door iemand die je vertrouwt, te vragen om een oogje in het zeil te houden, terwijl je zelf ergens op een strand ligt bij te komen.

5 Medewerkers screenen

Een inbraak hoeft niet altijd van buitenaf te komen. Soms kan het ook gebeuren dat je een ‘mol’ in dienst hebt, waardoor een inbraakpoging makkelijk op de loer ligt. Het is daarom verstandig om bij het sollicitatierondes al te kijken wie je in huis neemt. Daarnaast kun je ook de controle houden over je medewerkers door af en toe te checken of het allemaal nog wel helemaal goed zit.

6 Sloten

Uiteraard is een goed slot ook erg belangrijk voor de veiligheid van je bedrijfspand. Het is dan ook verstandig om een sleutel niet te delen met te veel mensen. Daarnaast zijn er een aantal sloten die je bijvoorbeeld met je smartphone kunt bedienen, zoals de Danalock V3. Met dit slot kun je makkelijk in de gaten houden wie er allemaal in je bedrijf binnen komen.

7 Een goede verzekering

Je kan er niet altijd onderuit komen dat er een inbraakpoging komt. Ook al ben je nog zo goed voorbereid met een goede beveiliging. Toch kan het voorkomen dat een inbraakpoging komt. In dat geval is het erg belangrijk om een goede verzekering te hebben. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je veel geld zult kwijtraken en kun je snel weer een nieuwe beveiliging opbouwen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here