Home Tech In 5 stappen succesvol zakelijk investeren in bitcoin

In 5 stappen succesvol zakelijk investeren in bitcoin

1409
DELEN
Dit zijn de 5 populairste cryptovaluta van dit moment

Vaak vragen ondernemers zich af of het te laat is om in bitcoin te investeren. De munt is sinds de creatie ervan in 2008 immers al zeer fors in waarde gestegen. Beleggen is altijd een kwestie van risico nemen en dat is niet anders bij de bitcoin. Maar je kiest dan wel voor de grootste en meest bekende van de cryptovaluta. Niemand kan je beloven dat je met bitcoin trading succes zal hebben, maar een goede voorbereiding is een pre als je zakelijk gaat investeren in de bitcoin. Hieronder staat een stappenplan.

1. Lees je in met betrekking tot de bitcoin

De meest succesvolle belegger ter wereld is Warren Buffet. Hij heeft meerdere duidelijke richtlijnen voor zijn manier van beleggen. De bekendste is dat hij nooit geld stopt in iets wat hij niet begrijpt. Wil jij investeren in de bitcoin, lees je dan in en zorg dat je weet wat blockchain is. Het voordeel van de bitcoin is dat deze doorzichtig is. Overal op het internet is informatie beschikbaar.

2. Kies een goede reden waarom jij zou investeren in de bitcoin

Dat spaargeld niets meer opbrengt is duidelijk. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden om je geld rendement te laten maken, denk aan aandelen, grondstoffen en onroerend goed. Bepaal voor jezelf waarom je juist kiest voor valuta en dan juist crypto-valuta. Maak voor jezelf een afweging hoeveel je wil investeren en welk rendement je wilt behalen. Bepaal ook een maximaal acceptabel verlies als het minder loopt. In jouw dagelijkse business maak je immers ook dergelijke afwegingen.

3. Vind een betrouwbare broker

Als je op het internet kijkt is er inmiddels een enorm aanbod aan brokers waar jij je eerste bitcoin kan kopen. Helaas is er ook flink wat kaf onder het koren en daar wil jij uiteraard niet beginnen met je investeringen in bitcoin. Kies voor een betrouwbare broker en dat hoeft niet altijd de goedkoopste te zijn. Ook dat heb je in de zakelijke praktijk inmiddels wel geleerd. Ga nooit over één nacht ijs en neem de tijd. Ga op zoek naar betrouwbare referenties en volg het nieuws. Ook daar is er bijna dagelijks wel iets te lezen over de bitcoin en de brokers.

4. Een betrouwbare wallet

Als jij je hebt ingelezen op de bitcoin, zal je ontdekken dat crypto-valuta in een wallet wordt bewaard. Dat is een online wallet met een public key zodat mensen geld naar jou kunnen overmaken en een private key om je fondsen te beheren. Als het om grote bedragen gaat kan je ook een hardware wallet overwegen (een usb stick). Dan kunnen hackers in ieder geval je wallet niet bereiken als jij niet online bent.

5. Bitcoin trading

De bitcoin is in bepaalde periodes erg volatiel. Trading (kopen en verkopen om koerswinst te maken) is derhalve ook een mogelijkheid om je rendement te verhogen. Het is uiteraard ook nooit zonder risico’s. Kijk maar eens naar de ontwikkeling van de bitcoin koers sinds 2008.

Veel succes met jouw bitcoins.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here