Home Online Marketing Ideeën bedenken voor je blogs: 5 tips

Ideeën bedenken voor je blogs: 5 tips

1038
DELEN

Veel bedrijven doen het, actief bloggen voor de website. Je moet er vaak een hoop schrijven, maar hoe bedenk je daar leuke onderwerpen voor? En als je al heel wat blogs hebt, hoe bedenk je dan nog nieuwe onderwerpen? Het is wel leuk als de artikelen verschillend zijn en tegelijkertijd interessant is voor de doelgroep om te lezen. Het is alleen niet makkelijk steeds weer nieuwe ideeën te bedenken voor je blogs. Met onderstaande tips kom je vast een heel eind.

1. Brainstormen voor blogideeën

Schrijf eens alles op wat in je opkomt. Met pen en papier, ja, want dan blijft het beter hangen. Tips, voorbeelden, alles tot in detail. Later kun je hetgeen je hebt opgeschreven verwerken in een Word document of een ander notitie programma. Bewaar natuurlijk alles, want je weet maar nooit waar je het later nog voor kunt gebruiken. Bij het brainstormen maakt het niet uit, ook de blog ideeën die je zelf stom vindt zijn goed. Als er na een brainstormsessie nog spontaan dingen in je opkomen, schrijf ze dan direct op.

2. Gebruik actualiteiten

Inhakertjes, super handig! Is er net een evenement geweest zoals Pinkpop? Dan kun je daar een artikel over schrijven. Het is actueel en blijft vaak nog even hangen bij mensen waardoor mensen eerder geneigd zijn je blog te lezen. Of blader de krant eens door voor spannende gebeurtenissen waar je op in kunt haken. Heb je ook al aan feestdagen gedacht? Maak ook gebruik van de Days of the Year kalender. Ooit gehoord van Apple Strudel Day en Take Your Dog to Work Day?

3. Vaste blog rubrieken

Het is handig om je blogs in te delen in rubrieken. Kies ook voor een vast stramien, bijvoorbeeld: één keer in de week schrijf je iets over een klant, één keer in de week schrijf je een interview en één keer een artikel met X tips. Zo heb je drie keer in de week ook materiaal voor social media en ben je regelmatig zichtbaar. Het geeft je ook structuur wat alleen maar fijn is voor jezelf en het geeft je bezoeker duidelijkheid over de onderwerpen van je blogs.

4. Connect met andere bloggers

Heb je even een writers block? Iedere blogger of ondernemer heeft er weleens last van. Dan is het heel fijn om contact te hebben met andere bloggers en ondernemers. Zo kun je eens met ze afspreken om te brainstormen over waar je mee bezig bent en zo doe je weer een hoop nieuwe ideeën op voor blogonderwerpen.

5. Pinterest: een inspiratiebron voor blog

Misschien dat je er nog niet aan hebt gedacht, maar Pinterest is een hele goede app om inspiratie op te doen voor je blogs. Je kunt hier zoeken op onderwerpen die je aanspreken en bij je bedrijf passen. Je vindt dan een dosis inspiratie! Vaak als je beeld ziet komen er eerder dingen in je op. Als je leuke plaatjes ziet kun je ze ook meteen opslaan om bij de teksten te gebruiken. Op Pinterest kun je eigen borden maken om de posts te verzamelen.

Begin het bedenken van blogideeën dus met brainstormen. Dit is misschien wel de belangrijkste fase in het proces. Inhoudelijk kun je handig inspelen op actualiteiten en evenementen, bedenk vaste rubrieken en maak contact met andere bloggers. En tot slot struin Pinterest eens af voor ideeën. Voor je het weet heb je een hoop leuke blogs op je website!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here