Home Blogs Jouw ideale thuiskantoor inrichten

Jouw ideale thuiskantoor inrichten

3453
DELEN

Misschien ben jij een van de gelukkigen die vanuit huis kan werken. Je eigen werktempo bepalen en je werkzaamheden combineren met de dagelijkse werkzaamheden. Het geeft je een stukje vrijheid en dat beetje vrijheid, kan enorm fijn zijn. Dit neemt niet weg dat je huisomgeving vaak meer factoren bevat die je gemakkelijk uit je concentratie kunnen halen. Om deze problemen te voorkomen kun je een thuiskantoor inrichten om op deze manier gemakkelijk en onverstoord vanuit huis te kunnen werken.

Apparatuur

De basis van je kantoorinrichting is natuurlijk de benodigde apparatuur. Grote kans dat een computer hier onderdeel van is. Om fijn te kunnen werken zonder gebogen over een laptop te zitten kun je een vaste monitor aanschaffen om op vergroot scherm je werkzaamheden te kunnen doen. Zorg voor een toetsenbord, een goedwerkende muis en eventueel gel pads ter ondersteuning om vervelende spierpijn te voorkomen. Heb je alle benodigde apparatuur verzameld? Mooi, dan is de eerste stap naar je thuiskantoor gemaakt!

opbergruimte thuiskantoor

Meubilair

Je zal natuurlijk meubilair nodig hebben om je apparatuur op kwijt te kunnen en comfortabel te kunnen werken. Schaf een bureau aan van de juiste hoogte en een goede kwaliteit bureaustoel. Bespaar niet op het meubilair, een rommelmarkt budget aankoop kan namelijk tot vervelende nek- hand en rugklachten leiden. Probeer dus zo min mogelijk te besparen op de aanschaf van het juiste meubilair.

meubilair thuiskantoor

Opbergruimte

Zoals in iedere ruimte van je woning is het hebben van voldoende opbergruimte van belang. Lades in een bureau, manden of kasten, mogelijkheden zijn er genoeg. Denk vooral na over de handigheid van je opbergmogelijkheden. Heb je bijvoorbeeld veel en snelle toegang tot documenten nodig, dan is een treklade wellicht gemakkelijker dan opgestapelde manden. Terwijl deze opgestapelde manden weer perfect doorkunnen voor een artistieke schilderkamer.

Inrichting

Zeker niet onbelangrijk is een fijne inrichting. Kleed je kantoor aan met dezelfde insteek als de rest van je huis, maar dan net een tikkeltje minder persoonlijk. Houd de werkomgeving zo professioneel mogelijk en hang het bijvoorbeeld niet helemaal vol met kinderfoto’s. Teveel decoratie kan namelijk afleiden. Hang een mooi schilderij aan de muur en vul de ruimte met planten en andere natuurlijke materialen om een rustige sfeer te creëren. Een eventueel beeldje of ander kunstwerk komt in een thuiskantoor ook goed tot zijn recht!

inrichting thuiskantoor
Heb je het thuiskantoor helemaal ingericht, loop dan alles voor de zekerheid nog even na. Heb je werkelijk alle benodigde items in de ruimte? Vergeet ook de kleine dingen niet zoals extra papier, printer cartridges of een nietmachine!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here