Home ICT ICT problemen in je bedrijf: dit is wat je moet doen

ICT problemen in je bedrijf: dit is wat je moet doen

2010
DELEN
ict problemen

Door onder andere cloud computing worden netwerkomgevingen van bedrijven steeds complexer. De infrastructuur kan niet langer door één beheerder of een aantal ICT-professionals beheerd worden. Er is meer nodig om ICT-problemen te voorkomen.

Automatische updates

Bedrijven zijn vaak huiverig voor het updaten van programma’s. Ze zijn bang voor hun continuïteit, voor het tijdelijk stil leggen van processen. Het kost systeembeheerders bovendien behoorlijk wat tijd om alles voortdurend up-to-date te houden en ook nog eens te voorkomen dat er een foutje insluipt. Door een externe partij, zoals BizzCon, de automatische updates te laten verzorgen, wordt de kans op problemen verkleind.

Snelle groei

Als een bedrijf snel groeit, zal er een moment komen dat het bedrijf tegen capaciteitsproblemen aanloopt omdat de servers op de locatie zelf te weinig opslagruimte, processorkracht of werkgeheugen hebben. De enige mogelijkheid is dan om nieuwe hardware aan te schaffen en te integreren met de bestaande systemen. Óf uit te besteden. Bij een extern beheerde server is een telefoontje vaak genoeg om de capaciteit op te schalen, zonder het risico te lopen dat processen uitvallen.

Bedrijfscontinuïteit

Om een optimaal beschikbaar netwerk te waarborgen, is het belangrijk alle netwerkcomponenten in kaart te brengen. Van firewalls en servers tot VoiP-oplossingen en gevirtualiseerde hardware. Het beschrijven van de gehele bedrijfsinventaris kan meegenomen worden in een Disaster Recovery Plan, samen met de minimale RTO en RPO, een overzicht van de bedrijfsprocessen en een draaiboek voor calamiteiten. Zo kunnen onderbrekingen van gegevensoverdracht beperkt worden, waardoor systemen zo snel mogelijk weer online zijn en zo min mogelijk data verloren gaan tijdens een calamiteit. Alternatieve databeschikbaarheidsoplossingen zijn daarbij essentieel.

Cloud gebaseerde oplossingen kunnen ook voor veel voordelen zorgen en processen verbeteren, zoals het aanmaken van een nieuwe gebruiker, technische ondersteuning en support die direct op afstand beschikbaar is en het eenvoudig toevoegen van nieuwe software. Door wat meer uit te besteden, ben je uiteindelijk vaak goedkoper uit. Want wat kost het je wel niet als je bedrijfsprocessen tijdelijk stil (moeten) liggen door bijvoorbeeld  een gemaakte fout tijdens het updaten of een massale cyberaanval? Zorg dat je daarop voorbereid bent!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here