Home Financieel Hypotheek afsluiten als ondernemer

Hypotheek afsluiten als ondernemer

1080
DELEN
Hypotheek ondernemer

Ben jij een startende ondernemer en wil jij je eerste huis kopen? Dan gaat het aanvragen van een hypotheek net iets anders dan bij iemand die in loondienst is. Dit heeft vooral te maken met de inkomst onzekerheid die een geldverstrekker heeft omdat je als ondernemer geen vast inkomen hebt. Hierdoor is de geldverstrekker er niet zeker van dat jij aan jouw hypotheeklasten kan voldoen.

Vroeger moest een ondernemer altijd drie boekjaren aan cijfers kunnen laten zien aan de geldverstrekker om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Maar als jij, als startende ondernemer, twee jaar geleden begonnen bent is dit natuurlijk nog niet mogelijk. Tegenwoordig zijn er meerdere opties om als startende ondernemer toch een hypotheek af te sluiten.

Bij veel geldverstrekker kun je al naar één jaar als zelfstandige een hypotheek krijgen. De geldverstrekker kijkt dan naar een toetsinkomen. Dit wordt vastgesteld op basis van het gemiddelde inkomen van de afgelopen drie kalenderjaren. Dit kan een combinatie zijn van inkomsten als ondernemer en uit loondienst. Daarnaast wordt er een prognose gemaakt voor de toekomst. Deze moet positief worden bevonden door de geldverstrekker.

NHG voor ondernemers

Met de Inkomensverklaring Ondernemers geeft de NHG alle ondernemers die langer dan 1 jaar actief zijn toegang tot een hypotheek met NHG. Met de Inkomensverklaring Ondernemers krijgen ondernemers verantwoorde toegang tot een betaalbare hypotheek. Geldverstrekker krijgen hierdoor vooraf duidelijkheid en zekerheid over het inkomen voor toetsing en verstrekken daarom sneller een hypotheek aan ondernemers.

Informatie voor ondernemers

Wil jij meer weten over een startershypotheek als ondernemer? Bekijk dan de informatieve website startershypotheek.nl. Hier wordt verder in gegaan op het aanvragen van een hypotheek als ZZP’er, ondernemer of flexwerker. Daarnaast kan jij op deze website ook aan de hand van een interactieve animatie eenvoudig, in begrijpelijke taal bekijken hoe het hypotheektraject eruit ziet.

Hypotheekadvies voor ondernemers

Daarnaast kan een hypotheekadviseur jou helpen met het afsluiten van een hypotheek als ondernemer. Een hypotheekadviseur die gespecialiseerd is in ondernemersvraagstukken heeft veel ervaring en kan jou voorzien van passend hypotheekadvies.

Bij je keuze van een hypotheekadviseur kan je kiezen tussen een bankadviseur en een onafhankelijke hypotheekadviseur. Het verschil tussen deze twee typen adviseurs is de keuze in geldverstrekkers. Een onafhankelijke hypotheekadviseur vergelijkt meerdere geldverstrekkers om zo tot het beste aanbod te komen. Een bankadviseur adviseert alleen over zijn eigen producten.

Daarom kan het goed zijn om verschillende hypotheekadviseurs te vergelijken om zo de beste adviseur te vinden voor jouw ondernemershypotheek. Op Hypotheekadvies.nl kan je bijvoorbeeld verschillende adviseurs vergelijken op onder andere prijs en locatie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here