Home Blogs Huisje, boompje, beestje, bedrijfje met de ZZP hypotheek van NIBC Direct

Huisje, boompje, beestje, bedrijfje met de ZZP hypotheek van NIBC Direct

2966
DELEN

Als ondernemer steek je jouw kostbare tijd natuurlijk liever in je bedrijf dan in het zoeken naar de juiste hypotheekaanbieder. Gelukkig kun je met een zzp hypotheek van NIBC Direct makkelijk een hypotheek afsluiten, ook als je nog niet eens drie jaar bezig bent. Vanaf het moment dat je 12 maanden ondernemer bent, kun je bij NIBC Direct terecht. Uiteraard is het wel zo dat, des te langer je bezig bent, ze meer weten over je inkomen en dus een betere inschatting kunnen maken van je financiële situatie.

Startende zelfstandige ondernemers

Deze inschatting wordt door een AA-accountant gemaakt. Op basis van deze prognose en de jaarcijfers van je bedrijf, wordt je gemiddelde inkomen berekend. In de volgende stap gaat het erom hoe lang je al zelfstandig ondernemer bent. Zo wordt je uiteindelijke inkomen bepaald op 75% van je gemiddelde inkomen, wanneer je tussen de één en twee jaar zelfstandig ondernemer bent. Tussen de twee en drie jaar loopt dit op naar 90%. Voor ondernemers die al langer dan drie jaar bezig zijn, geldt het gemiddelde inkomen dat bepaald is door AA-accountant en jouw jaarcijfers voor de volle 100%.

Ook qua rente wordt onderscheid gemaakt op basis van hoe lang je al ondernemer bent. Zo geldt er een opslag op de rente van 0,30% wanneer je nog maar één of twee jaar ondernemer bent. Deze vervalt automatisch na 10 jaar, zonder dat je dit handmatig moet aangeven. Bovendien heb je vanaf 12 maanden ondernemerschap recht op Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Verder is het van belang dat, wanneer jij en je partner allebei ondernemer zijn, in ieder geval één van jullie minimaal drie jaar ondernemer is.

Over de zzp’er hypotheek

Bij de zzp hypotheek van NIBC Direct kun je kiezen voor annuïtair, lineair of aflossingsvrije aflossing. De looptijd van deze hypotheek is maximaal 30 jaar, met een hoofdsom tussen de €70.000 en €1.000.000. Bij een tweede hypotheek geldt een minimale hoofdsom van €15.000. Hoewel de naam van deze hypotheek doet vermoeden dat deze enkel voor zzp’ers is, is deze ook geschikt voor vrije beroepsoefenaars (zoals medici, advocaten en freelancers), andere eigenaren van ondernemingen (zoals een eenmanszaak of V.O.F.) en aanvragers met een controlerend belang bij (en inkomen uit) een onderneming. Door deze ruime mogelijkheden en de vriendelijke klantenservice is de zzp hypotheek van NIBC Direct voor jou bijzonder aantrekkelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here