Home Blogs Houd kennis aan boord van de onderneming met deze hand-on tips

Houd kennis aan boord van de onderneming met deze hand-on tips

1039
DELEN
Houd kennis aan boord van de onderneming met deze hand-on tips

Misschien verliest u als manager het soms een beetje uit het oog door robotisering en verdere automatisering. In veel ondernemingen en wellicht ook die van u zijn het nog steeds de vaardigheden van uw medewerkers die de belangrijkste assets vormen. Dat is een prettig idee natuurlijk, maar zal u af en toe ook doen piekeren. Wat moet er gebeuren als u voor een klant een medewerker zoekt die precies over die vaardigheden beschikt die de klant nodig heeft om een probleem op te lossen? En als die medewerker niet beschikbaar is, wie kan hem dan vervangen? Eventueel heeft u de volmaakte HR-manager die kennis zo uit zijn mouw of Excel-sheets schudt. Maar als deze manager ziek wordt of een andere carrière ambieert? Skills management is vandaag de dag ook een belangrijke tool in uw organisatie.

Wat kan skills management voor uw bedrijf betekenen?

Er was een tijd dat in een kaartenbak was vastgelegd wat u zeer snel moest weten over de kennis en vaardigheden van uw medewerkers. Dat is vandaag de dag uiteraard niet meer aan de orde. Met Excel-sheets wist de goede HR-medewerker deze zoektocht aanzienlijk te versnellen. Maar weet u eigenlijk wel hoe uitgebreid de taken, instructies, certificeringen, werkplek instructie binnen uw bedrijf inmiddels zijn geworden? Voor skills management is een Excel-sheet momenteel beslist niet meer geschikt, ook niet als er een groot aantal programma’s zijn ingebouwd. De veranderingen zijn ieder jaar zo groot dat de software daar ook speciaal voor ontwikkeld moet worden. Gelukkig hoeft u dat niet meer zelf te doen of speciale software te laten schrijven, AG5 is skills management software die in een centrale online omgeving van de cloud alle vaardigheden van je medewerkers vastlegt en hanteerbaar maakt. Daarbij is het overzetten van de gegevens uit een Excel matrix vaak binnen een dag gebeurd.

Lees ook: In 5 stappen meer betrokken medewerkers

Hoe houdt u de kennis aan boord van de onderneming?

Met AG5 heeft u de volgende mogelijkheden en voordelen:

  • Als een gebruiker weg gaat, is de nieuwe gebruiker binnen een half uur weer helemaal bij. Dit is het grote voordeel van de gestandaardiseerde software.
  • Als er iemand afwezig is door ziekte of andere redenen levert de software meteen de namen van de meest geschikte vervangers binnen het bedrijf.
  • Op ieder moment is het mogelijk om van willekeurige medewerkers in één oogopslag te zien welke certificaten deze heeft behaald en welke beoordelingen deze heeft gehad bij specifieke klussen.
  • Voor alle medewerkers wordt automatisch bijgehouden wanneer ze op herhaling moeten om bepaalde certificaten niet te laten verlopen. Geen risico meer dat er juist als dit het hardst nodig is niet kan worden beschikt over voldoende gecertificeerde medewerkers.

Bedrijfsongevallen zijn altijd een ramp, maar u wilt toch in ieder geval voorkomen dat dit gebeurt, omdat een medewerker niet voldoende getraind was voor de klus die hem werd opgedragen. In het programma heeft u continu inzicht in de kwalificaties van iedere productieteam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here