Home Branches Horeca bedrijven gaan deze zomer voor vakmensen

Horeca bedrijven gaan deze zomer voor vakmensen

1322
DELEN
personeel horeca

In de zomerperiode krijgen horecaondernemingen veelal te maken met een ontzettende drukte, mits het mooi weer is in Nederland. Dat laatste blijft altijd nog maar de vraag en op deze onzekerheid kunnen ondernemingen moeilijk inspelen. Dit blijkt bijvoorbeeld bij het aannemen en inplannen van extra personeel. Zo is het vervelend wanneer er een overschot aan personeel is bij een rustige dag, maar een tekort aan personeel op een uitermate drukke dag is helemaal funest. Gelukkig kunnen horecaondernemingen gebruik maken van diverse uitzendbureaus. Deze uitzendbureaus sluiten professionals aan binnen het vakgebied. Hier kunnen de ondernemingen gebruik van maken gedurende drukke periodes, zonder zelf extra personeel aan te nemen. Het selectieproces, maar ook het inwerken van nieuw personeel kost namelijk veel tijd en energie. Hieronder wordt de meerwaarde van horeca uitzendbureaus verder benadrukt.

Nooit meer een tekort of overschot aan personeel

Door gebruik te maken van een uitzendbureau zal een horeca nooit meer te maken krijgen met een tekort of overschot aan personeel. Zo bieden deze uitzendbureaus namelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van flexibel personeel zonder dat een onderneming verplicht is om vaste werkuren te bieden. Op deze manier kan een horecaonderneming situatiegericht werken en gemakkelijk extra personeelsleden inzetten bij drukke dagen. Daarnaast zitten de horecaondernemers niet vast aan personeel wanneer de zomer uiteindelijk een nachtmerrie blijkt te zijn qua weersomstandigheden en de terrassen leeg blijven.

Geen extra tijd besteden aan het selectieproces

Het selectieproces van nieuw personeel kan veel tijd in beslag nemen. Daardoor hebben de horeca uitzendbureaus een extra meerwaarde doordat zij dit proces overnemen. Zo worden mensen geselecteerd die gespecialiseerd zijn in horecawerkzaamheden en hier ook echt een passie voor hebben. Op deze manier verliest een onderneming minimaal tot geen tijd aan het inwerkproces. Natuurlijk moet de werknemer wél een korte introductie krijgen met het bedrijf.

De uitzendbureaus zoeken naar passende mensen voor elke onderneming. De eigenaar van een eetcafé zal namelijk naar een ander soort werknemer zoeken dan de eigenaar van een drie sterrenrestaurant. Horecamedewerkers inhuren raakt zodoende gemakkelijk zonder dat een onderneming hier veel tijd aan dient te besteden. Het kan natuurlijk nog steeds voorkomen dat een extra werknemer niet past binnen het team. Dit probleem kan eenvoudig verholpen worden doordat de uitzendbureaus beschikken over grote aantallen gemotiveerde horeca tijgers. Het is daarom gemakkelijk om een ander iemand te kiezen die wel past bij het team. Een goede teamsfeer is per slot van rekening uitermate belangrijk voor de prestaties van elke onderneming dan ook.

De meerwaarde van een goede teamsfeer

Een goede teamsfeer kan een ontzettende meerwaarde bieden voor een onderneming. Bedrijven die werkzaam zijn in de horeca merken dit dan ook. Wanneer het personeel goed op elkaar is ingespeeld zullen bedrijfsprocessen sneller verlopen en dit kan voor een hogere klanttevredenheid zorgen mits de kwaliteit hoog blijft. Daarnaast blijkt ook dat wanneer personeelsleden plezier hebben met elkaar, zij meer gedreven zijn om goed werk te verrichten. Het is daarom geadviseerd om bij de uitzendbureaus aan te geven hoe het team van een horecaonderneming is opgebouwd, zodat er een perfect match gevonden kan worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here