Home Tips Hoe zorg je voor een professionele uitstraling van je webshop?

Hoe zorg je voor een professionele uitstraling van je webshop?

852
DELEN
Hoe zorg je voor een professionele uitstraling van je webshop?

Heb je een eigen webshop of ben je van plan om er een te beginnen? Dan houd je je uiteraard ook absoluut bezig met de uitstraling van je webwinkel. Zeker als je een eigen website hebt waarop je je producten verkoopt, is dit van groot belang. Zorg voor een professionele look: dit vergroot de kans dat mensen iets bij je kopen. Hoe je dat aanpakt? We delen onze tips.

Goedlopende en betrouwbare website

De basis ligt bij een goedlopende website. Zo is het handig als de website responsief is: zowel op een laptop als een telefoon kan er bij je shop worden gewinkeld. De webshop moet snel laden. Ook het betaalsysteem moet in orde zijn en bijvoorbeeld niet vastlopen. Om aan deze eisen rondom een webshop te voldoen, is het slim om een goed e-commercesysteem te gebruiken. Denk aan een Shopify webshop, die er helemaal op is ingericht om producten te kunnen verkopen. Hiermee leg je een betrouwbare basis voor je online winkel.

Passende look en feel

Passende look en feel

Besteed de nodige aandacht aan de look en feel van je webshop. Kies een thema uit dat past bij de producten die je verkoopt. Zorg dat je logo helder is en het liefst duiding geeft. Stel kleuren centraal die je in je website verwerkt. Het plaatje moet goed bij elkaar passen. Met Magento heb je veel opties om je webshop naar wens in te richten, op een vrij eenvoudige manier. Daar kun je mee uit de voeten!

Professioneel beeldmateriaal

In een fysieke winkel kunnen klanten een product uitgebreid bekijken. In een webshop is het belangrijk om dit zo goed mogelijk na te streven: zorg voor professioneel beeldmateriaal. Denk aan fotografie met scherpe beelden, waar op kan worden ingezoomd. Ook videografie kan een waardevolle toevoeging vormen. Zo kunnen de producten die je verkoopt zo goed mogelijk worden bekeken, tot in detail. Dat is essentieel, aangezien je potentiële doelgroep wil weten wat er in huis wordt gehaald.

Reviews op je webshop

Implementeer een systeem waarmee mensen een review kunnen achterlaten op je website. Zo kunnen nieuwe klanten zien wat eerdere klanten van je vinden! Dat vergroot de kans op meer verkoop.

Keurmerken laten zien

Heb je keurmerken voor je webshop? Dan is het verstandig om deze te laten zien, bijvoorbeeld door het logo of icoon van een keurmerk in de header of footer van je website weer te geven. Doe dit natuurlijk alleen als je ook daadwerkelijk over het keurmerk beschikt. Per webshop zijn er verschillende keurmerken waar je aan kunt denken, die passen bij de branche.

Contactpagina inrichten

Het is ten slotte belangrijk om een goede en overzichtelijke contactpagina in te richten. Zo weten mensen dat je bereikbaar bent, bijvoorbeeld als er iets fout gaat met een bestelling. Plaats hier een telefoonnummer en e-mailadres, of een contactformulier. Noteer erbij wanneer je bereikbaar bent. Dit vergroot de betrouwbaarheid van je webshop!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here