Home Tips Hoe zorg je voor een onderhoudsarm bedrijfspand?

Hoe zorg je voor een onderhoudsarm bedrijfspand?

853
DELEN
Hoe zorg je voor een onderhoudsarm bedrijfspand

Als ondernemer met een eigen bedrijfspand is het leven al duur genoeg. Je hebt waarschijnlijk te maken met een flinke hypotheek en daarnaast natuurlijk je vaste lasten, want je moet het pand ook verwarmen en al je apparatuur moet kunnen draaien. Dan zit je er niet op te wachten dat je ook nog veel onderhoud moet (laten) plegen in, aan en rondom je bedrijfspand. Daarom is het verstandig om waar mogelijkheid te zorgen voor onderhoudsarme zaken ter vervanging van materialen die wel regelmatig onderhoud vergen. We stellen een aantal opties voor.

Deuren en kozijnen

Veel mensen vinden hout mooier dan kunststof en dat kunnen we best begrijpen, maar praktisch is de keuze voor bijvoorbeeld houten kozijnen en deuren niet. Hout moet geschilderd worden, en dat schilderwerk moet bijgehouden worden. Doe je dat niet, dan kan het hout worden aangetast en ben je nog verder van huis. Kunststof is daarentegen onderhoudsvrij. Voor een onderhoudsarm bedrijfspand is het dus een goed idee om de kozijnen te vervangen voor kunststof. Ook bestaan er voor bedrijven die in een voormalige woning gevestigd zijn (vaak advocatenkantoren en notarissen) kunststof voordeuren waar je na de plaatsing geen omkijken meer naar hebt. Heb je een patio of achtertuin bij je bedrijfspand, dan is een kunststof schuifpui een goede onderhoudsvrije optie.

Vloercoating

Vloeren kunnen ook veel onderhoud nodig hebben. Tapijt moet bijvoorbeeld regelmatig geshamponeerd worden in het kader van de hygiëne en sommige vloeren moeten regelmatig een nieuwe waslaag hebben. Het liefst heb je een vloer die eenvoudig te onderhouden is. Een gietvloer voldoet uitstekend aan dit criterium, en is makkelijk schoon te houden. Bovenop die gietvloer kun je dan ook nog een vloercoating aanbrengen. Dat is een synthetische laag die ervoor zorgt dat er zo min mogelijk vlekken en krassen in de vloer kunnen trekken. Daardoor ziet jouw gietvloer er veel langer schoon en mooi uit, iets dat zeker wenselijk is als je klanten en zakenrelaties over de vloer krijgt. Laat wel je vloer zowel plaatsen als coaten door specialisten en probeer het niet zelf te doen. Dat is een eenmalige investering die nodig is voor een nette vloer in jouw bedrijfspand.

Onderhoudsarm bedrijfspand

Gevelcoating

Laat ook de gevel van je bedrijfspand voorzien van een coating. Dit beschermt de gevel tegen de elementen en voorkomt dat er water in het pand kan binnendringen, met alle gevolgen van dien. Ook kan zo’n gevelcoating de aangroei van mos aan de gevel vertragen, waardoor hij minder vaak gereinigd hoeft worden. Dat is toch weer mooi meegenomen.

Koffieapparaat

Geen kantoor zonder koffieapparaat, natuurlijk. Op de werkvloer wordt nu eenmaal heel veel koffie gedronken door personeel dat op deze manier de hele dag scherp probeert te blijven. Hoe fijn het ook is om niet telkens filterkoffie te moeten zetten, die dan ook weer koud wordt en weggegooid kan worden, een koffieautomaat heeft wel onderhoud nodig. Hij moet schoongespoeld worden en op z’n tijd ontkalkt worden. Omdat de meeste ondernemers het voor één apparaat wat overdreven vinden om een servicecontract af te sluiten, moet het onderhoud door de gebruikers zelf bijgehouden worden. Kies daarom voor een apparaat dat zoveel mogelijk zijn eigen onderhoud doet, want deze bestaan. Het ontkalken gaat dan vrijwel automatisch. Dat is tijd die jij of je medewerker aan werk kan besteden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here