Home HR Hoe zorg je dat je vacatures onder de aandacht komen?

Hoe zorg je dat je vacatures onder de aandacht komen?

830
DELEN
Hoe zorg je dat je vacatures onder de aandacht komen

Gelukkig gaat het sommige bedrijven ook in coronatijd (nog) goed en hoeven zij geen medewerkers te ontslaan of laten gaan omdat er te weinig werk is. Sommige bedrijven floreren zelfs. Deze bedrijven zorgen ervoor dat er toch nog vacatures zijn om op te solliciteren. Maar hoe zorg je er als bedrijf voor dat jouw vacatures ook onder de aandacht komen, zodat je zo snel mogelijk de juiste kandidaat voor de functie kunt binnenhalen?

Vacaturebanken en uitzendbureaus

Ten eerste is het belangrijk om je te bedenken hoe mensen vacatures vinden. Vaak googelt men op de gewenste vacatures en komt men zo terecht bij vacaturewebsites als Indeed, Jobbird of Nationale Vacaturebank of op een website van een uitzendbureau. Hier vind je allerhande vacatures, van productie vacatures tot bestuursfuncties. Het is dus zaak voor jou om je vacatures hier aan te melden. Dit kan de kans dat mensen jouw vacature vinden sterk vergroten. Wees wel zo netjes om de vacature ook weer te verwijderen als de functie ingevuld is. Helaas doet lang niet iedereen dat, met als gevolg dat mensen ten onrechte veel tijd in een sollicitatie steken voor een functie die helemaal niet meer beschikbaar is.

LinkedIn

Een ander kanaal dat mensen gebruiken om vacatures te vinden, is LinkedIn. Het handige van LinkedIn is dat men daar al hun uitgebreide CV op hebben staan en solliciteren via deze website dus extra handig is. Ook kan hiermee kan de vacature gemakkelijk binnen bestaande netwerken gedeeld worden en kan er door bedrijven ook zelf naar geschikte kandidaten worden gezocht. In principe kost het plaatsen van een vacature op LinkedIn geld, maar er is ook een manier om een vacature gratis te verspreiden via LinkedIn. Hiervoor moet je de vacature op jouw website plaatsen en de link hiernaartoe in een gewone LinkedIn update plaatsen. Ook op deze manier kan de vacature door jouw netwerk gedeeld worden.

Andere social media

Ook andere social media worden wel gebruikt om vacatures te zoeken of verspreiden. Vooral Twitter is hier praktisch voor, aangezien alle content die daar geplaatst is voor alle gebruikers zichtbaar is. Via het Twitteraccount van jouw bedrijf kun je dan de link naar de vacature op jouw website delen. Uiteraard zet je er in het bericht de juiste zoekwoorden bij, zodat mensen inderdaad bij hun zoektocht op Twitter bij jouw bericht uitkomen.

Vacatures onder aandacht brengen

Een goede kop

We hebben nu vastgesteld welke kanalen je kunt inzetten om ervoor te zorgen dat jouw vacature gevonden wordt, maar je wilt natuurlijk ook dat het interesse wekt en erop geklikt wordt door potentiële kandidaten. Daarom moet je mensen proberen te vangen door een aantrekkelijke titel aan de vacature geven. Enthousiasme is daarbij belangrijk. Maak er bijvoorbeeld geen ‘Productiemedewerker m/v’ van, maar ‘Enthousiaste, gemotiveerde productiemedewerker voor vitaal bedrijf’, om maar een voorbeeld te noemen. Hierdoor valt jouw vacature op tussen andere, soortgelijke vacatures.

Als je gebruikt maakt van deze tips, kan het niet anders dan dat je in deze tijd veel reacties krijgt. Veel mensen zijn op zoek naar vacatures op het moment. Wees beleefd en laat mensen die je niet op gesprek gaat uitnodigen dit ook weten, in plaats van ze gewoon te negeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here