Home Blogs Hoe word je zakelijk succesvol op Instagram?

Hoe word je zakelijk succesvol op Instagram?

1522
DELEN

Instagram was natuurlijk voorheen echt het sociale netwerk voor het delen van foto’s met je vrienden en familie, maar het wordt ook steeds meer het sociale netwerk voor bedrijven. Het is dan ook zo dat Instagram, dat van Facebook is, meer mogelijkheden voor ondernemingen heeft ontwikkeld. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de advertentiemogelijkheden. Steeds meer bedrijven verschijnen dan ook op Instagram, maar hoe word je hier nu echt zakelijk succesvol? Wij geven je 5 tips.

1. Geen plek voor selfies

Als je Instagram zakelijk gebruikt, dus daadwerkelijk een business page inricht, dan is het belangrijk dat je hier ook uitsluitend met je bedrijf bezig bent. Het is niet de bedoeling dat je hier selfies gaat posten. Natuurlijk is het prima als je eens laat zien wie nu het gezicht achter de onderneming is. Dit kan zelfs een positief effect hebben, maar zorg er dan voor dat het een professionele foto is, liefst gemaakt door een fotograaf. Selfies horen niet thuis op een zakelijke pagina op Instagram.

2. Sterke Instagram Stories

Instagram Stories zijn ideaal voor bedrijven, maar zorg er dan wel voor dat ze er net zo professioneel uitzien als jij wilt overkomen met je onderneming. Je wilt dat je bedrijf wordt neergezet als een betrouwbaar, ervaren en professioneel bedrijf. Dit gaat niet als je een ondoordachte Instagram Stories plaatst. Zorg voor de juiste inhoud, de juiste toon, de juiste locatie en de juiste sfeer.

3. Unieke visuele content

Er zijn bedrijven die fotomateriaal van anderen gebruiken om zelf iets te posten. Niet doen, want dit komt je niet ten goede. Natuurlijk is Instagram het sociale netwerk voor fotomateriaal, maar als bedrijf doet het je geen goed als je fotomateriaal van anderen gebruikt. Je kunt wel kiezen voor rechtenvrije foto’s, maar op Instagram zal het al snel opvallen dat het geen eigen foto is. Hierdoor word je als bedrijf ook als weinig origineel gezien en dit wil je natuurlijk niet. Maak je eigen, unieke visuele content om indruk te maken.

4. Gebruik geotagging

Geotagging is heel handig en kan ervoor zorgen dat je direct beter vindbaar wordt op Instagram. De optie is er niet voor niets, dus gebruik deze ook. Plaats je een foto van een evenement dat je hebt georganiseerd bijvoorbeeld? Zorg er dan voor dat je de locatie van het evenement bij de foto plaatst met geotagging.

5. Blijf bij je leest

Tot slot, blijf bij je leest! Je post foto’s vanuit je bedrijf. Als jij een meubelmakerij hebt, bijvoorbeeld, dan is het nogal zinloos om foto’s van het plaatselijke zwembad te plaatsen (tenzij je daarvoor het meubilair hebt ontworpen natuurlijk). Post alleen zaken die echt in verband kunnen worden gebracht met je bedrijf en je bedrijfsactiviteiten. Door foto’s te plaatsen die helemaal niets te maken hebben met je onderneming en met wat je doet zorg je ervoor dat je al snel als misleidend wordt gezien. Dit moet je natuurlijk altijd zien te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here