Home Geen categorie Hoe vraag ik een zakelijke laadpas aan en waar moet ik op...

Hoe vraag ik een zakelijke laadpas aan en waar moet ik op letten?

155
DELEN
Hoe vraag ik een zakelijke laadpas aan en waar moet ik op letten

Met de opkomst van de elektrische auto vult Nederland zich steeds meer met laadpalen. Het is ondertussen zelfs zo dat Nederland de hoogste laadpaal dichtheid van Europa heeft! De populariteit in elektrisch rijden stijgt ook in het zakelijke leven. Maar liefst 78% van de elektrische auto’s is er een met een zakelijke eigenaar. Om deze auto’s te voorzien van stroom, maak je bij de openbare laadpalen gebruik van een laadpas. Deze pas kan je ook zakelijk aanschaffen. Je kan zelfs een zakelijke laadpas inclusief abonnement aanschaffen. Maar hoe doe je dat? En waarom zou je dit doen? 

Waarom een zakelijke laadpas iets voor jou is.

Zakelijk vervoer zorgt automatisch voor onkosten administratie voor jouw onderneming en dat vergt kostbare tijd die je ook aan andere zaken zou kunnen besteden. Om die rompslomp te verminderen is het aanvragen van een zakelijke laadpas iets om over na te denken. Op deze manier houd je automatisch je reiskosten bij, gezien deze laadpas registreert hoeveel kWh je tankt, wanneer dit was en hoeveel dit gekost heeft. Voor de administratie is enkel het opvragen en uitdraaien van je cijfers nodig en vervolgens kan je het opgeven bij de belastingdienst.

Groot voordeel: zowel de aanschaf van een elektrische auto als het gebruik van de laadpas zijn voor de belastingdienst 100% fiscaal aftrekbaar. Ook het plaatsen van een laadpaal op eigen terrein valt hieronder. Het is aan te raden een laadpaal bij je huis te plaatsen om zo optimaal gebruik te maken van je elektrische auto. Belangrijk om te weten is wel dat een laadpaal enkel fiscaal aftrekbaar is als de auto een zakelijke auto is. Met een tankpas overal in Nederland tanken kan je zakelijke administratie voor je zakelijke vervoer een stuk simpeler maken.

Waar let op moet letten bij het aanvragen van een laadpas

Bij het aanvragen van een zakelijke laadpas is het belangrijk om rekening te houden met het verwachte laadgedrag van jezelf of van jouw eventuele werknemers. Elke laadpas heeft namelijk zijn eigen tarieven en die kunnen behoorlijk verschillen. Kijk niet alleen naar het verwachte gebruik van kWh, maar ook waar je het meest verwacht te laden. Zo kan het bij de ene aanbieder goedkoper zijn om bijvoorbeeld gebruik te maken van snelladers langs de snelweg dan bij de ander. Qua locatie is het ook verstandig om te besluiten of jouw zakelijke laadpas enkel in Nederland gebruikt gaat worden of ook in onze buurlanden. Niet elke zakelijke laadpas is actief in het buitenland. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, kiezen veel ondernemers ervoor om gebruik te maken van meerdere laadpassen.

Hoe vraag je een zakelijke laadpas aan

Je kunt een zakelijke laadpas bij vrijwel alle aanbieders kosteloos aanvragen. Om de laadpas zakelijk te gebruiken geef je jouw bedrijfsnaam, btw-nummer en KvK-nummer door. Je kiest vervolgens of je een laadpas met of zonder abonnement wil afnemen en gaat akkoord met de voorwaarden. Na het verwerken van alle gegevens zal de laadpas naar het ingevulde adres verstuurd worden en kan het laden beginnen. Rijd je als ondernemer nog in een niet-elektrische auto? Lees je dan in in een tankpas.