Home Tips Hoe sluit je de werkdag goed af?

Hoe sluit je de werkdag goed af?

1839
DELEN

Een productieve werkdag is een goede werkdag. Je zou het misschien niet direct denken, maar de manier waarop je je werkdag afsluit heeft invloed op de productiviteit die je de volgende werkdag op kunt brengen. Wanneer je de werkdag van vandaag niet goed afsluit, dan zal je morgen een stuk minder productief zijn. Kortom, het is heel belangrijk om je werkdag goed af te sluiten. Maar hoe doe je dat?

Vijf minuten opruimen

Het is goed om de laatste vijf minuten van je werkdag te besteden aan opruimen. Zorg ervoor dat alle losse papieren van je bureau verdwenen zijn, dat alle proppen papier in de prullenbak verdwijnen en dat je de kruimels van je laatste pauze ook even wegwerkt. Als je je werkdag aan een schoon en opgeruimd bureau begint, dan ben je de hele dag productiever. Als je de werkplek in de ochtend eerst opruimt, dan start je de dag met stress en dit heeft een negatieve invloed op je werkdag. Ruim dus op aan het einde van je werkdag.

Digitale zaken afhandelen

Het is goed om direct ook vijf of tien minuutjes te reserveren voor het afhandelen van digitale zaken. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het verwerken van de administratie van die dag. Zo voorkom je direct dat de administratie zich opstapelt tot het einde van het kwartaal. Je bespaart jezelf een hoop stress op deze manier. Onder digitale zaken verstaan we ook de mail. Controleer nog even de mail en handel alles af. Beantwoord de binnengekomen mails en verwijder mails die je gelezen en beantwoord hebt. Je start morgen met een schone mailbox en dat zorgt voor meer productiviteit.

Maak een takenlijstje

Schrijf even snel een takenlijstje voor morgen. Het is een kleine moeite, maar het draagt wel bij aan het verbeteren van de productiviteit de volgende dag. Het is namelijk zo dat je direct weet waar je mee moet beginnen in de morgen en je weet ook welke zaken je gedaan moet hebben voor het einde van de dag. Door je dag op deze wijze in te plannen, of in elk geval het begin van je dag, kun je zorgeloos beginnen. Door de taken vervolgens één voor één af te strepen zorg je ervoor dat je de goede productiviteit ook vast kunt houden.

Voorbereidingen treffen

Check in het laatste uur van de werkdag even de agenda voor de agendapunten van morgen. Staan er nog zaken in die enige voorbereiding nodig hebben? Probeer deze voorbereidingen dan vandaag nog te treffen. Dit zorgt ervoor dat je morgen meer tijd hebt voor andere werkzaamheden en dat je niet hoeft te stressen. Er bestaat immers geen kans dat je het treffen van de voorbereidingen vergeet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here