Home Lifestyle Hoe selecteer je de beste koffiemachine voor jouw bedrijf?

Hoe selecteer je de beste koffiemachine voor jouw bedrijf?

869
DELEN
Koffiemachine kantoor

Als ondernemer heb je te maken met vele aspecten in je bedrijf. Van verkoop en personeel tot en met inkoop. Eén van de basiselementen waar je niet omheen kan is een goede koffiemachine. Een lekker kopje koffie is essentieel voor tevreden werknemers en bij de ontvangst van klanten. In dit artikel zetten we op een rijtje waar je op moet letten bij de selectie van een koffiemachine voor jouw bedrijf.

Smaak

Natuurlijk is de smaak van de koffie één van de belangrijkste elementen bij de selectie van een machine. De tijd dat er een kan met filterkoffie in de bedrijfskeuken stond is gelukkig lang geleden. Tegenwoordig gebruiken veel bedrijven professionele koffiemachines met verse bonen of apparaten met capsulen zoals Nespresso.

Capaciteit

Voor het kiezen van een geschikte koffiemachine is het verstandig om te bepalen hoe groot de capaciteit moet zijn. Een groter koffieapparaat vereist minder bijvullen en geeft sneller koffie uit. Naarmate er meer mensen koffie drinken is de snelheid belangrijker. Er kan ook overwogen worden om diverse koffiezetapparaten te plaatsen. Zeker voor grotere afdelingen is het handig om 2 koffiemachines naast elkaar te plaatsen   Op die manier is de kans op een wachtrij kleiner. Dit komt de productiviteit van het team ten goede en voorkomt ergernis.

Koffiemachine

Service

Als ondernemer wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan randzaken. Onderhoud van de koffiemachine, bevoorrading van koffie of reparatie van een kapotte machine kunnen veel tijd kosten. Overweeg daarom een servicecontract af te sluiten waarin al dit soort zaken geregeld is, zoals bij Gio Coffee. Behalve koffie kunnen vaak ook thee, suiker en andere standaardelementen voor een koffiecorner meegeleverd worden.  Met een complete service bespaar je tijd en kan je meer aandacht aan belangrijke zaken besteden.

Koop of huur

Nadat je besloten hebt wat voor apparaat en welke service wenselijk zijn, komt veelal de vraag aan bod of er een machine gekocht of gehuurd wordt. Huur wordt ook vaak lease genoemd en in de praktijk komt dit veelal op hetzelfde neer. In ruil voor een vast maandbedrag heb je altijd beschikking over een werkende machine. Onderhoud en eventuele reparaties zijn vaak inclusief. Ook kunnen leveranciers zorgen voor het regelmatig bijvullen van de koffievoorraad.

Als je niet jaar in jaar uit wilt huren, dan kan je ook een koffiemachine aanschaffen. Dit is voor kleine ondernemers soms een aanslag op hun cashflow, waarbij betaling in termijnen een slimme oplossing is.

Duurzaamheid

Steeds meer ondernemers zijn bewust bezig met ondernemen en denken aan duurzaamheid. Ook bij de dagelijkse consumptie van koffie op kantoor kan de impact op het milieu beperkt worden. Zo zijn er koffiemerken die duurzame koffie leveren waarbij lokale boeren betrokken zijn en er geen bossen verdwijnen bij de productie. Ook in de afvalstroom kan koffie gescheiden gehouden worden bij het organische afval. Uiteraard is ook het gebruik van mokken in plaats van wegwerpbekers aan te raden.

Nog een laatste tip: zorg dat je bij de selectie van een machine en bijbehorende koffie niet vergeet de smaak te testen! Veel leveranciers bieden de mogelijkheid om een apparaat voor een beperkte tijd te testen, zodat je ook de feedback van jouw personeel mee kan nemen in de definitieve keuze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here