Home Online Marketing Hoe schrijf je een goede blog?

Hoe schrijf je een goede blog?

1220
DELEN

Schrijven van blogs: het is een vak apart. Het is voor veel mensen vaak al lastig om een goed onderwerp te bedenken. Wat vindt jouw doelgroep interessant? Hoe krijg ik meer volgers met mijn blogs? Bloggen kost tijd en zeker als je het goed wilt doen. Hieronder geven we tips hoe je goede blogs kunt schrijven.

1. Voor wie is je blog?

Dit is een van de belangrijkste stappen bij het schrijven van je blog. Denk na over je doelgroep. Wie leest jouw blog? Het zal je helpen bij het bedenken van waar je blog over moet gaan, maar ook om je blog relevant te maken voor de doelgroep.
Het begint ook bij het focussen op één onderwerp. Maak het dus niet te breed, want dan zal je doelgroep minder interesse tonen in je blog. Wanneer je je blog eenmaal geplaatst hebt op je website kun je het delen via je social media-kanalen. Houd dan ook de statistieken in de gaten om te kijken hoe goed je blog wordt gelezen. Op basis hiervan kun je bepalen of het onderwerp interessant genoeg is om er meer blogs over te schrijven.

2. De tone of voice van je blog

Je schrijft voor een bepaalde doelgroep, dus houd daarbij de tone of voice in de gaten. Welke schrijfstijl of toon gebruik je in je blog? Dit is afhankelijk van de doelgroep van je blog. Is de doelgroep jong of ouder? Bij een jonge doelgroep kun je wat jeugdiger taalgebruik toepassen, bij een oudere doelgroep is je taalgebruik vaak iets volwassener. Moet je blog serieus zijn of mag er humor in zitten? Iedere blog heeft een andere ‘persoonlijkheid’.

3. Hoe moet ik een blog structureren?

Begin altijd met een inleidende tekst. Hier kun je vast kort uitleggen waar je blog over gaat. Verwerk in de inleiding de belangrijkste punten uit je blog. Verleid de lezer ook om verder te lezen. Deel vervolgens je tekst in in verschillende alinea’s en gebruik subkopjes.

4. Hoe lang moet een blog zijn?

Een blog heeft doorgaans een lengte van ongeveer 750 woorden. Uit meerdere onderzoeken is echter gebleken dat lange blogs beter scoren dan korte. Zo worden artikelen van meer dan 2000 woorden vaker gedeeld dan kortere artikelen.

5. Hoe krijg je ideeën voor blogs?

Brainstormen voor blogonderwerpen is natuurlijk goed, maar als je meer dan 50 blogs gaat schrijven is het verstandig om wat meer onderzoek te doen. Gebruik bijvoorbeeld de Google Keyword Planner om te kijken welke onderwerpen interessant zijn en waar veel op wordt gezocht. Ook kun je bijvoorbeeld voor Google Trends zien in welke perioden er het meest wordt gezocht op een bepaald onderwerp.

Begin dus niet blindelings met het schrijven van blogs, maar houd daarbij bovenstaande punten in gedachten. Doe goed onderzoek naar welke onderwerpen voor jouw doelgroep interessant zijn. Dan heb je de grootste kans dat jouw doelgroep jouw blogs goed gaat lezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here