Home Tips Hoe planten je bedrijf kunnen verbeteren

Hoe planten je bedrijf kunnen verbeteren

1095
DELEN
Hoe planten je bedrijf kunnen verbeteren

Botanische stijlen zijn meer dan een oppervlakkige trend. Naast esthetische waarde hebben planten namelijk ook veel andere voordelen. Thuis heb je wellicht wel een of twee planten staan, maar hoe zit het met je bedrijf? Wij geven je vier manieren waarop planten je bedrijf kunnen verbeteren.

Planten verbeteren de luchtkwaliteit

De lucht op kantoor wordt vervuild door printers, computers, kopieermachines en andere apparaten. Ze houden zichzelf koel met ventilators, maar blazen tegelijkertijd stofdeeltjes in de lucht. Daarnaast kan de verwarming of de airco zorgen voor een droge lucht die onze ogen en luchtwegen geen goed doen. Het openen van ramen is niet altijd een mogelijkheid, waardoor je werknemers van negen tot vijf constant dezelfde lucht binnenkrijgen. Hoe los je dit op? Het neerzetten van planten is een goed begin. Deze groene vrienden zuiveren de lucht, waardoor de luchtkwaliteit met sprongen vooruitgaat. Je personeel blijft hierdoor gezonder en het zal bovendien hun productiviteit verhogen.

Planten verbeteren de akoestiek

Wist je dat planten uitstekende absorbeerders zijn van geluidsgolven? Een kantoor bestaat vaak voornamelijk uit harde oppervlakken, waardoor gesprekken, heen-en-weergeloop en ruis al snel op iemands zenuwen kunnen werken. Planten kunnen helpen in de strijd tegen geluidsoverlast en zullen galm in je kantoor verminderen. Alleen al op deze manier maken planten een kantoor rustiger en gemoedelijker.

Planten verbeteren het bedrijfsimago

Planten verbeteren bedrijfsimago

Wil je je bedrijfsimago wat opkrikken? Zet dan planten neer op kantoor. Een uitnodigende kantoorinrichting is namelijk pas compleet met planten. Planten komen warm en verwelkomend over op bezoekers en werknemers. Vooral de eerste indruk die bezoekers van je bedrijf krijgen, zal beïnvloed worden door de vegetatie op kantoor. Het geeft je bedrijf een milieuvriendelijke uitstraling en tegenwoordig gaan de meesten het liefst met een duurzaam bedrijf in zee. Uiteindelijk halen je planten zelfs nieuwe klanten voor je binnen.

Planten verduurzamen je bedrijf

Tot nu toe hebben we enkel de voordelen besproken van planten ín het kantoor, maar waarom zou je ook niet wat planten óp het kantoor zetten? Je kunt kiezen voor een intensief groendak, maar we willen hier dieper ingaan op de voordelen van de extensieve variant. Extensieve groendaken bestaan uit planten met laag onderhoud, zoals grassen, kruiden en vetplantjes. Een groendak staat niet alleen mooi, maar draagt ook bij aan de duurzaamheid van je kantoor. Het ontlast het riool, doordat de planten regenwater opvangen. Daarnaast verbetert de vegetatie de warmte-isolatie van het dak. Vooral in de zomer zul je dit merken, want het kantoor blijft een stuk koeler. Zo bespaar je weer op airconditioning! Maak je dak daarnaast extra duurzaam door het groendak te combineren met zonnepanelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here