Home Blogs Hoe organiseer je een geslaagde workshop?

Hoe organiseer je een geslaagde workshop?

2369
DELEN
Hoe organiseer je een geslaagde workshop

Bij het organiseren van een workshop komt veel kijken. Het allerbelangrijkste is dat je een onderwerp hebt voor de workshop dat de doelgroep aanspreekt. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de workshop inhoud heeft. Het schiet niet op om een workshop te organiseren over het benaderen van de markt in Duitsland en de deelnemers na afloop naar huis te laten gaan met het gevoel dat ze niets gehoord hebben wat ze niet al wisten. Zorg dus dat je informatie en tips kunt geven waar de meerderheid van de deelnemers daadwerkelijk iets aan heeft. Als je dat weet te bereiken is de kans op mond-tot-mond reclame groot en dat is nog steeds een heel goede manier om naamsbekendheid te krijgen voor jouw workshop.

Materialen voor een geslaagde workshop

Deelnemers aan een workshop komen als het goed is voor de inhoud en niet voor de gadgets. Maar desalniettemin is het niet verkeerd om voor promotiemateriaal te zorgen. Een balpen doet het altijd goed. Pennen bedrukken kun je laten doen door een professioneel bedrijf. Je kunt zowel je bedrijfslogo als bedrijfsgegevens zoals een telefoonnummer, website of mailadres op een pen laten zetten. Je kunt ook kiezen voor een pakkende slogan. Je kunt bij voorbeeld bij Drukland pennen laten bedrukken, je kunt daarbij kiezen uit diverse modellen en kleuren. Hoe groter de oplage, hoe lager de kosten per stuk. Als je zeker weet dat je gegevens voorlopig niet wijzigen kun je dus gerust een grote hoeveelheid laten maken.

Zorg dat het programma van je workshop klopt

Een grote ergernis van deelnemers aan een workshop is als het programma uitloopt en zeker als de lunch in het gedrang komt. Zorg er dus voor dat het programma klopt en dat eventuele sprekers voldoende tijd hebben. Geef ze een seintje als hun tijd er bijna op zit zodat ze kunnen afronden. Zo voorkom je dat het programma hopeloos uitloopt en dat je niet meer kunt bijsturen. Een workshop die een uur langer duurt dan gepland moet wel heel interessant zijn willen de deelnemers er niet over klagen na afloop. Nodig ook de juiste sprekers uit. Organiseer je een workshop over het omgaan met sociale media, nodig dan een bekende blogger uit die goede tips kan geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here